NIKADA PREKASNO ZA BOGA DA RADI

Kasni li odgovor na vašu molitvu? Vidite li druge oko sebe kako zadobivaju pobjede, dotaknuti su i iscijeljeni, događaju im se čuda, a vi bespomoćno stojite u svom trpljenju? Jeste li postali nestrpljivi s Bogom ili ljuti te vapite: "Zašto ne ja, Gospodine? Gdje je moje čudo? Zašto kasni?" Ako je tako, potpuno ste krivo shvatili ono o čemu je riječ. Gospodin pokušava sagraditi vašu vjeru. On želi da se počnete pouzdavati u njega bez obzira na bilo kakvo kašnjenje. On vam pokazuje da može iscjeljivati tisuće oko vas i još uvijek držati svoje oko na vama!
Kad je Isus iscijelio ženu od krvarenja, Jair, koji je išao s njim, mogao je čuti njegove nevjerojatne riječi upućene toj ženi koja je krvarila: "Kćeri, tvoja te vjera ozdravila! Hajde u miru i budi iscijeljena od svoje bolesti" (Mk 5,34). U drugu ruku, sumnjam da je Jair išta od toga čuo, jer je do njega dotrčao glasnik sa strašnom vijesti: "Kćerka ti je već umrla" (Mk 5,35).
O, kakve je laži sotona morao šaptati u Jairovo uho: "Sve je ovo bilo uzalud. Isus ne može ništa učiniti za tebe." A onda su došle ove strašne riječi glasnika: "Čemu više mučiti učitelja!?" Razmislite što je ovdje bilo rečeno Jairu: "Nema koristi. Prekasno je za Boga da nešto učini. Hvala ti, Isuse, ali nemoj se dalje mučiti. Predugo si čekao da pomogneš."
Sumnje i tjeskoba ispunili su Jairovo srce. "Uzdao si se u ovoga Isusa, ali on ti ne može pomoći. Vrijeme je da se vratiš u sinagogu."
Međutim, Isus je čuo sve što se događalo. Kad je vidio strah, očaj i žalost na Jairovu licu, rekao mu je: "Ne boj se! Samo vjeruj" (Mk 5,36). Vjerujem da je Krist onom mnoštvu i nama danas rekao: "Nije dovoljno hodati sa mnom, prizivati me i padati do mojih nogu u pokajanju. Morate se uzdati u mene. Morate vjerovati da ja mogu izvesti život iz smrti."