OBEĆANA SILA - Nicky Cruz

Isus je obećao otpustiti svoju silu i Duha na živote svojih sljedbenika, djelovati među njima znacima i čudima koji neće u očima izbuljenog i beznadnog svijeta ostavljati nikakve sumnje o njegovoj moći. Obećao je poslati svoga Duha da živi među njima i u njima. Da ih vodi dok nose evanđelje do svakog ugla kugle zemaljske. Uvjerio ih je da ih njegov Duh nikada neće napustiti niti ostaviti oborene te je očekivao od njih da stave svu svoju vjeru i pouzdanje u taj "tihi glasić" koji će ih voditi u njihovu srcu.
Prorok Joel je unaprijed govorio o toj sili koja će se očitovati na Kristovim sljedbenicima. "Izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja. Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one.  Pokazat ću znamenja na nebu i zemlji" (Jl 3,1-3).
Pred sobom imamo priliku da vidimo Gospodnju moć odriješenu na svijetu kao nikada ranije. Bog je spreman i voljan izliti svoju silu te vršiti čuda u Kristovo ime kakva nisu bila viđena od Isusova uskrsnuća. Ali kada će i hoće li odlučiti to učiniti kroz naše živote ovisi o tome jesmo li mi voljni iskoračiti iz naše udobne zone, preispitati što mislimo i vjerujemo, ostaviti stvari ovoga svijeta te umjesto toga vjerovati u Božje obećanje skrbi za nas.
Jesmo li voljni odbaciti vlastita mišljenja i program rada te se umjesto toga usredotočiti na vodstvo Duha Svetog?
Hoćemo li odabrati vjerovati u velikog i snažnog Boga?
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.