VAŠE MIRNO POUZDANJE

"Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu, i kome je Jahve uzdanje. Nalik je na stablo zasađeno uz vodu što korijenje pušta k potoku: ne mora se ničeg bojati kada dođe žega, na njemu uvijek zelenilo ostaje. U sušnoj godini brigu ne brine, ne prestaje donositi plod" (Jer 17,7-8).
U 8. retku vidimo da je onaj koji se uzdaje u Boga tijekom teških vremena "zasađen". On je duboko ukorijenjen, čvrst i plodonosan, uvijek zelen od svježine života. Kad stvari u njegovu životu postanu suhe i uznemirujuće, on se ne boji.
Taj čovjek kaže: "Isuse, neću gledati ni u koga da me izvede iz ove kušnje. Okrećem se tebi samome! Ti si moj jedini čuvar, moja jedina nada, i gledam u tebe da ćeš me sačuvati jakim i pobjedonosno provesti kroz ovo."
Gospodin želi tu vrstu vjere od nas u našem svagdašnjem životu. Možda ćete reći: "Ali, brate Dave, još sam uvijek nezaposlen i stvari su doista gadne." Međutim, ja moram vjerovati što čitamo u Riječi Božjoj: "Uzdaj se u mene i bit ćeš blagoslovljen."
Možda ćete odgovoriti: "Ali ne znam što ću. Oluja bijesni svuda oko mene i sve izgleda potpuno beznadno. Ne vidim ni znaka pomoći ili izbavljenja." Na sve to Bog još uvijek kaže: "Uzdaj se u mene, dijete moje, i bit ćeš blagoslovljeno."
Vaša kušnja može biti s vašom obitelji, poslom, sredstvima. Ali ako nastavite stavljati svoje potpuno pouzdanje u njegovu Riječ i njegovu vjernost, Bog obećava da će vas blagosloviti. A on ne može lagati!
Kad dođe vrućina, neće vam zasmetati. Kad zapuše vjetar, ostat ćete stajati jaki. Zašto? Jer ste naučili pouzdavati se u njega usprkos svim svojim obeshrabrujućim prilikama. Bit ćete zeleno stablo koje donosi obilan plod pouzdanja i svi oko vas dobit će nadu i ohrabrenje dok budu promatrali vaše tiho pouzdaje.