UZDAJTE SE U NJEGOVU LJUBAV I MILOSRĐE

Ako želite da mir Božji vlada u vašem životu, morate prestati s nekoliko stvari:
  • Prestanite odgonetavati kako će Bog obaviti stvari
  • Prestanite se brinuti i izjedati (Fil 4,6: "Ne brinite se tjeskobno ni za što")
  • Prestanite govoriti Bogu što je dobro za vas
  • Prestanite misliti da ste neuspjeh i da ne možete ugoditi Bogu
Jedna od sotoninih najučinkovitijih zamki da bi kršćanima oteo mir je da ih uvjeri da se moraju boriti u tijelu kako bi ugodili Bogu. On to baca u mene sve vrijeme!
Ponekad kad trebam mirno mjesto za molitvu, odvezem se u brda. Bio sam tamo nedavno, promatrajući zelena polja i šume te uživajući u nazočnosti Gospodnjoj. Kao niotkuda, pogodila me misao da ništa ne činim za Gospodina.
"Gospodine", vapio sam, "nisam mnogo postigao za tvoje kraljevstvo. Sve što činim je da molim, nađem poruke za propovijedi i odlazim u crkvu da propovijedam. Čitav svijet ide u pakao, a ja ne činim ništa za tebe."
Jesu li vas ikada pogodile takve misli? Činite sve što znate kako biste ugodili Gospodinu, no ipak se ne osjećate sveti. Ja znam da nisam. Zapravo, teško da se uopće ikada osjećam svet … čak i u mojim najboljim časovima. Čak i kad propovijedam pod pomazanjem Duha Svetog.
Možda pitate: "Ti, brate Dave? Povremeno misliš kao da ne činiš mnogo za Boga?" Da! Đavao dolazi i čini da se osjećamo nedostojni, neispunjeni, te gubimo svoj mir predajući se takvim strašnim osjećajima.
Poslušajte Pavlovu molitvu za nas: "A Bog, izvor nade, neka vam dadne potpunu radost i mir u vjeri da napredujete u nadi snagom Duha Svetoga" (Rim 15,13).
Uzdajte se u njegovu dobrotu. Vjerujte u njegovu ljubav i milosrđe. I ne optužujte ga da je ljut ili ojađen na vas ili da vam ne govori. Dopustite da njegov mir prebiva u vašem srcu i nad čitavim vašim životom.