NE MOŽETE SE SAMI KVALIFICIRATI

Kad vas sotona pokušava uvjeriti da ste nedostojni hodati s Gospodinom i služiti mu, znate da to nije istina. Međutim, možda se teško možete u potpunosti uvjeriti da vas je Gospodin očistio i učinio prikladnim da stojite pred njim i vjerno mu služite. No Riječ Božja kaže da je on to učinio!
"… da živite dostojno Gospodina, da mu budete ugodni u svemu; da budete plodonosni svakom vrstom dobrih djela i da napredujete u spoznaji Boga; da se, ojačani svakovrsnom snagom kako to odgovara moći njegova božanstva, osposobite za savršenu postojanost i strpljivost; da veselo zahvaljujete Ocu, koji nas učini dostojnima sudioništava u baštini svetih u svjetlu. On nas istrgnu iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo svoga ljubljenog Sina, u kome imamo otkupljenje, oproštenje grijeha" (Kol 1,10-14).
Grčko značenje Kološanima 1,10-14 je: "Otac nas je učinio prikladnima, dostojnima, kvalificiranima u karakteru, dovoljno dobrima da budemo dionici baštine svetih u svjetlu."
Ono što je Isus učinio na križu kvalificiralo vas je za vječnu baštinu i ako vas je Bog kvalificirao za vječni život, onda vas je učinio prikladnim i u karakteru. Možete otići iz službe na neko vrijeme, pokušavajući se učiniti prikladnim za njega, ali to nikada nećete uspjeti. Bog neće prihvatiti ničiju pravednost – osim pravednosti svoga vlastitog Sina, Isusa Krista.
Nikada nećete biti u stanju postići Kristovu pravednost radeći za nju, dakle, samo vjerujte i uzdajte se u Boga za nju. Ona vam dolazi po vjeri. Vidite, niste samo spašeni po vjeri, nego ste i posvećeni po vjeri, opravdani po vjeri, iscijeljeni po vjeri, čuvani po vjeri.
Sve to događa se vjerom u ono što je Isus učinio za vas.