RASPIRITE DAR BOŽJI - Carter Conlon

Pavao je rekao Timoteju: "S tog razloga podsjećam te da raspiruješ dar Božji koji je u tebi polaganjem mojih ruku"" (2 Tim 1,6).
Moja riječ vama danas je ista: Raspirite dar Božji. Kad Bog stavi svoju ruku na vas, on stavlja polog svog života u vas – sposobnost da činite nadnaravno.
Dakle, kako raspirujete dar Božji? To započinje riječima: "Gospodine, želim to! Želim da moj život bude za što si ga pozvao da bude. Ne želim se samo miješati s ovim društvom i na kraju ne ostaviti nikakvu razliku. Želim silu da se ističem kao sljedbenik Isusa Krista."
To je bila moja molitva tijekom čitavoga mog kršćanskog života: "Gospodine, zapali me. Odvedi me na drugo mjesto: ne dopusti da stagniram. Ne dopusti da živim na jučerašnjoj milosti i jučerašnjoj pobjedi. Danas je novi dan; susrest ću nove ljude. Raspiri moje suosjećanje u srcu. Daj mi oči da vidim ljude kako ih ti vidiš. Ne dopusti da se bojim lica ljudi. Ti si živ u meni; ti si mi dao Duha Svetog i ostavio si me na zemlji sa svrhom – dakle, pomogni mi da se držim razloga zašto sam živ u ovoj generaciji!"
Upamtite, jedina stvar koja zaustavlja pravo dijete Božje je nevjera. I tako moramo tražiti Boga za milost da ga častimo i u potpunosti iskoristimo polog koji nam je dao. Na taj će način duše biti dotaknute – kad vide stvarnost Isusa Krista u nama!

Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.