ODUSTANITE OD SVOJE BORBE

"On koji vrijeđan nije zauzvrat vrijeđao, mučen nije prijetio" (1 Pt 2,23).
Nevjerojatna istina povezana s Kristovim trpljenjem je da se on nikada nijednom nije branio pred onima koji su mu prijetili. On nikoga nije kažnjavao i nikada nije vrijeđao ni na koji način.
Kako smo mi drukčiji! Kad naše trpljenje postane nepodnošljivo, branimo se štiteći svoja prava i ugled. Ponekad čak prijetimo Bogu bez da uopće znamo što radimo. Ali kad naše molitve ostaju neodgovorene ili nas pogodi nedaća te se čini kao da nas je Bog pustio same, povlačimo se od njega. Kad smo u boli ili se osjećamo osamljeno i žalosno, počinjemo skretati. Manje čitamo Bibliju i molimo i naša vjera postaje mlitava i neaktivna.
Svaki put kad se povlačimo da ne tražimo Gospodina svim srcem, prijetimo mu. Na neki način mu kažemo: "Gospodine, učinio sam svoje najbolje, a ti si me razočarao." On nas silno ljubi i ima beskrajno strpljenje s nama kad smo povrijeđeni. On nas s ljubavlju čeka da se vratimo pod njegovu nježnu skrb.
Moramo biti pažljivi da ne dopustimo našim stavovima da nas odvedu od njega. Ako se odbijemo probuditi i obnoviti svoju vjeru i nadu u njega, možemo postati tako razočarani da se predamo našim požudama i strastima. I kažemo: "Kakva korist? Toliko sam pokušavao, ali kao da ne mogu ostati u pobjedi. Prizivao sam Boga da mi pomogne i izbavi me, ali nikada se ništa nije dogodilo."
Kad se tako prepustimo, prijetimo Bogu. To je naš način da mu se "osvetimo" što nije odgovorio prema našem planu.
Sam Gospodin je naš čuvar i on neće dopustiti da njegova djeca padnu. Učinimo kao što je Krist učinio kad "je to prepuštao pravednomu Sucu" (1 Pt 2,23). Prepustiti se znači staviti svoj život potpuno u njegove ruke.
Ljubljeni, postoji nada! Dignite ruke od svoje borbe da ćete išta postići u svojoj vlastitoj snazi i predajte na čuvanje svoje tijelo i dušu Gospodinu nad vojskama!