NE USPOREĐUJUTE SE S DRUGIMA

"Naprotiv, što je ludo u očima svijeta, izabra Bog da posrami mudre; što je slabo u očima svijeta, izabra Bog da posrami jake" (1 Kor 1,27).
Bog još uvijek odabire slabe kako bi pokazao svoju snagu. Jeste li se ikada osjetili beznačajnim, krhkim i beskorisnim Bogu? Jeste li ikada gledali druge koji su se činili tako jaki, tako savršeni, te mislili o sebi da ste previše grešni, previše mlitavi da biste bili upotrijebljeni od Boga? Ne uspoređujte se! Bog ne traži duhovne divove nego, naprotiv, on traži obične svete s djetinjom vjerom koji su izgubili svako pouzdanje u tijelo.
Bog će posramiti jake i mudre pomazujući kao svoje instrumente one koji se smatraju krhkima i ludima. Gospodin će mimoići one koji se oslanjaju o ruku tijela – koji se uzdaju u svoje talente, znanje, svoje pozadinu, obiteljski ugled. On će podići one koji su slomljena srca, slabi i umorni. On će izliti na njih duh slavljenja i krštenje ljubavi. On će im pokazati svoju veličinu, svoju vjernost, svoje saveze, te će postati jaki u Gospodinu i u njegovoj silnoj moći.
Osjećate li da ste privlačeni k obnovljenoj vjeri i pouzdanju u Boga? Ako je tako, budite zahvalni! To je poziv Isusa Krista Gospodina. Pogledajte u neka nam velika i dragocjena obećanja Božja:
"O, kako je velika, Jahve, tvoja dobrota, koju čuvaš za one koji te se boje, koju iskazuješ onima što se tebi utječu na očigled sinovima čovječjim! Zaklanjaš ih štitom lica svoga od zavjera ljudskih; u šatoru svom ih skrivaš od jezika svadljivih" (Ps 31,20-21).
"Kako stoji pisano: Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube. A nama je to Bog objavio po Duhu. Jer duh sve ispituje, čak i dubine Božja" (1 Kor 2,9-10).