PRAVI MIR, LAŽAN MIR

"I neka u vašim srcima vlada mir Kristov, na koji ste i pozvani u jednome tijelu! Budite i zahvalni" (Kol 3,15).
Ovaj jedan redak sadrži nevjerojatnu zapovijed: čitavo tijelo Isusa Krista pozvano je od Boga da njegov mir vlada i upravlja našim srcem, umom i tijelom! Mir Božji treba biti ustoličen kao vladar nad svime. A ako je ikada bilo vrijeme kad se taj poziv trebao čuti, to je danas u ovoj času nemira i zbrke!
Gospodin je zapovjedio ranoj Crkvi da dopusti da njegov mir vlada njihovim životima, jer je znao što dolazi i htio ih je pripremiti. Za svega nekoliko godina bit će progonjeni, čak mučeni. Suočit će se s gubitkom domova, konfiskacijom svih ovozemaljskih dobara te napadima opakih ljudi koji će misliti da čine Bogu uslugu ubijajući ih. Bog je unaprijed vidio sve to i pripremao ih: "Morate biti ukorijenjeni u mom miru da biste prošli kroz sve neopisive promjene koje su pred vama."
Danas mnoge crkve preplavljuje lažan mir, mir koji će podbaciti u nemirne dane koji su pred nama. Mojsije je rekao za svojeglavog Izraela da sami sebe blagoslivljaju, što znači da sami sebe varaju. Upozorio je Izraela da će prokletstvo doći na svu pokvarenu, neposlušnu djecu Božju koja hodaju u idolopoklonstvu. Oni će prekriti svoje grešne putove lažnim osjećajem mira: "Kad čuje riječi ove kletve, da blagoslovi sebe u srcu svojemu govoreći: 'Imat ću mir, premda hodim u okorjelosti srca svojega'" (Pnz 29,19).
Mojsije opisuje dijete Božje koje odlučuje zadovoljiti svoju požudu za zlim pronalazeći ugodnu nauku koja mu govori da je još uvijek spašen, nebom povezan – dok još uvijek griješi. On kaže sam sebi: "Radit ću kako mi je volja i još uvijek neću izgubiti mir u srcu." Lažan mir!
Što god se dogodilo Americi ili nacijama svijeta, nikakva sila u paklu ne može vam oteti mir Božji po Kristu Isusu koji ulijeva u vašu dušu. Bog će imati narod koji će biti vođen mirom. Pravim mirom!
Neka pravi mir Božji vlada vašim srcima!