MILOST ZA ČITAV ŽIVOT - Gary Wilkerson

Daje li Bog milost, obilno blagoslivlja te bogato izlijeva svoju dobrotu na gladna i željna srca? Odgovor je da – i to nalazimo ilustrirano u priči o Kristovu rođenju.
Mariji se pojavio anđeo i najavio nevjerojatan događaj u njezinu životu: "Poslije šest mjeseci posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret, k djevici zaručenoj s mužem iz Davidove kuće, komu je bilo ime Josip. A djevici bijaše ime Marija. Kad anđeo uđe k njoj, reče joj: 'Raduj se, milosti puna! Gospodin je s tobom!' Na te riječi ona se prepade i poče razmišljati što znači taj pozdrav" (Lk 1,26-29).
Biblijski znalci kažu da je Marija u to vrijeme bila vrlo mlada, tinejdžerka. Zamislite kako je čudan morao biti ovaj susret za nju. Tu je bila jedna jednostavna djevojka iz nepoznata sela i obitelji kojoj se približio velik, strašan anđeo te joj rekao: "Raduj se, milosti puna!"
A onda je dao ovu nevjerojatnu najavu: "Ne boj se, Marijo, jer si našla milost kod Boga. Evo, ti ćeš začeti i roditi Sina komu ćeš nadjenuti ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Previšnjega" (Lk 1,30-32).
Ljudi često drhte od straha kad im se pojavi anđeo, ali Marija se nije bojala, iako je istina da se prepala od onoga što joj je anđeo rekao o milosti. Ona je živjela u društvu gdje su dominirali muškarci i njezin život nije imao neki stvaran dokaz milosti, ali u njezinu životu i u svijetu trebala se dogoditi promjena!
Možda želite vidjeti promijenjene prilike. Možda ste suočeni s bolešću, napetošću u braku, imate odlutalo dijete, strahovitu financijsku potrebu. Poput Marije, i vi možete primiti Božju milost te svjedočiti kao i ona u svojoj pjesmi zahvalnici: "Gospodin me blagoslivlja jer me gleda sve vrijeme, u svim mojim prilikama. On je započeo stvari koje nisam mogla ni zamisliti."
"Njegovo se milosrđe proteže od koljena do koljena nad onima koji ga štuju" (Lk 1,50). To uključuje i vas!