POTPUN U NJEMU

Na Sudu će biti dvije skupine: ovce i jarci. Onoga dana, te će skupine stajati pred Gospodinom odvojeno, jedna skupina s desne, a druga s lijeve strane: sveti i grešnici. A loša djela koja će onoga dana biti izložena bit će samo ona od grešnika.

Pismo kaže da će se sva zla djela grešnika iznijeti na vidjelo i razotkriti. Svaka grešna misao, svaka tajna želja, svaka požuda, svaka pokvarena mašta, svako nijekanje Krista, svaka riječ proklinjanja – sve će se javno iznijeti i osuditi.

U drugu ruku, onoga dana neće se spominjati nikakvo zlo djelo pravednih. Umjesto toga, na vidjelo će biti iznijeta svaka dobra stvar u vezi s njihovim životom: svaka sveta misao, svako djelo milosrđa, svako požrtvovno djelo. On će na otvoreno iznijeti sve dobro. Bit će to slavan trenutak!

Činjenica je da dok budemo Sudnjega dana stajali pred našim Gospodinom, bit ćemo potpuno u njemu. To znači da će sve što smo ikada učinili, uključujući bilo kakav grijeh koji smo počinili, već biti pokriveno njegovom krvi i nikada se više neće spominjati. Nema osude pravednicima – nijedne. Isus nam kaže: "Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima vječni život. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život" (Iv 5,24). Isus u biti kaže: "Ako vjeruješ u mene, nećeš doći na sud. Umjesto toga, preći ćeš iz smrti u život."