NE POSTOJI ORUŽJE NAČINJENO PROTIV TEBE - Gary Wilkerson

"'Ha, što hoćeš od nas, Isuse Nazarećanine? Jesi li došao da nas upropastiš?' … Isus mu zaprijeti: 'Umukni i iziđi iz njega!'" (Lk 4,34-35).

Želim se usredotočiti na izraz: "Isus mu zaprijeti." Isus to želi učiniti i u vašem životu. Danas! Ne kad mu konačno ugodite savršenstvom (jer to nikada nećete uspjeti). Dobra vijest je da je onima koji vjeruju Isusu Kristu na raspolaganju sila Duha Svetog kad on kaže: "Ja ću tome zaprijetiti." Čak ako se radi i o otpadničkom srcu ili nekom koje se bori s grijehom, u svome milosrđu, dobroti i milosti on to čini upravo sada!

Sotona vas planira navesti da postanete ovisnik, obeshrabreni, sumnjičavi, uplašeni i uznemireni. Njegov plan nije samo da dospijete do toga, nego i da vas zadrži u tome. Jedno od najžalosnijih iskustava koje kao pastor imam je kad sjedim licem u lice s ljudima i slušam njihova priznanja:

"Ovisnik sam o tome ili onome deset ili petnaest godina."

"Prije deset godina naš je sin pobjegao i ne služi Bogu."

"Posljednjih pet godina naš je brak u problemima kojima se ne vidi kraj. Samo što se ne raspadne." I to ide dalje, i dalje, i dalje.

Evo dobre vijesti za sve nas danas. Ne da Isus samo posreduje, nego gleda sve to vrijeme koje vas sotona pokušava mučiti i kaže: "Sad je dosta! Prekini!"

Vrijeme je da prekine! Vrijeme je da kažete da je sad dosta. Sotona namjerava izraditi oružje – plan – i onda upotrijebiti to oružje protiv vas. Trebamo biti vrlo pažljivi da ne zauzmemo stav "lako ćemo". Nešto poput: "Pa dobro, sotona nema nikakvu silu. Ne može se on miješati u moj život. On ne može prekinuti što Bog čini."

On može doći protiv vas, zar ne? To ste iskusili. Ali dobra vijest je da Biblija kaže da to oružje neće uspjeti.

"Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano. Dokazat ćeš da je zao svaki jezik što na te udari" (Iz 54,17).