NA OPASNU MJESTU

Neki od vas koji prolazite kroz teške situacije na opasnu ste mjestu sa svojom vjerom.

Moram pitati: Jeste li pustili sjeme nevjere u svoje srce? Imate li ozbiljna pitanja u vezi s Božjom vjernošću? Umjesto da ga štujete, sumnjate li u njega?

"Gospodine, zašto ne posreduješ za mene? Zašto dopuštaš takvu zbrku u mom braku, obitelji? Stavio si na mene više nego što mogu podnijeti." Takav stav može voditi do otvrdnuća srca, a na kraju do duhovne smrti.

Apostol Pavao potiče Timoteja: "Podnesi nedaće kao dobar vojnik Isusa Krista" (2 Tim 2,3). Grčka riječ za nedaće ovdje ukazuje na trpljenje, teške nevolje. Što Pavao kaže Timoteju o tim stvarima? "Podnesi ih, sine! Ti si vojnik u Gospodnjoj vojsci. Izvježban si da pretrpiš poteškoće u duhovnoj bitki."

Vidimo odraz toga i u Starom zavjetu. Rečeno nam je: "Jer Gospodin očima svojim obilazi po svoj zemlji da se pokaže jakim onima koji su predana srca" (2 Ljet 16,9). Hebrejska riječ za predan znači "potpuno mu predan s povjerenjem".

Bog gleda dolje na čitavu zemlju revno tražeći muškarca ili ženu vjere, koji je u predan s potpunim povjerenjem.

Kad god Gospodin nađe takvog slugu, kaže o toj osobi: "Ovaj ljubljeni se čvrsto drži svoje vjere i povjerenja u mene. Zbog toga ću mu se pokazati jakim. Upoznat će moju silu i vidjeti moju snažnu ruku za njega."