NEKA VLADA MIR BOŽJI

Bog stvara mir svojim Duhom – uzrokujući da se on dogodi – i on ga stvara u vama.

Ne govorim samo o miru s Bogom. Mir koji on stvara u vama mir je uma, mir koji izvire i teče u vama, iscjeljujući, podupirući, gradeći pouzdanje.

Kad imate takav mir, prestajete se igrati Boga. Prestajete pokušavati riješiti svoje probleme i probleme svih drugih. Prestajete odigravati u mislima što bi se moglo dogoditi, koja bi se strašna stvar mogla dogoditi.

Umjesto toga, svaku misao dovodite u pokornost. U stanju ste to učiniti jer stojite u miru koji je Bog stvorio u vama. Počinjete vjerovati i prihvaćati njegovu ljubav i počinjete vjerovati obećanjima njegove Riječi.

Ljubljeni, potičem vas da tražite Duha veću mjeru vjere u vezi s njegovom ljubavi za vas. Tražite ga da stvori u vama veću rijeku Božjega mira. Njegov mir će doći nadnaravno, čudotvorno, kad sve predate njemu. Tada će Gospodin otpustiti svoj mir kao plod vaših usana.

Pravi mir ne može biti krivotvoren; svijet ga prepoznaje kad je u nekome. Duh Sveti će stvoriti svoj mir u vašem životu koji će prepoznati oni oko vas. To neće biti vaš mir koji im govori, nego mir Duha. On će ih potaknuti, uzrokujući da traže molitvu, molitvu koja će ih dotaći i donijeti iscjeljenje.

Kad oblaci koji se skupljaju izazovu u svijetu strah, neka Božji narod hoda prema ovoj Pavlovoj riječi: "Neka mir Božji vlada u vašim srcima" (Kol 3,15).