ON JE APSOLUTNO VJERAN - Carter Conlon

"Ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose" (Ps 37,25). Nevjerojatna druga polovica ovog obećanja – "ili da mu djeca kruha prose" – znači da hodanje s Kristom ne utječe samo na vas, nego i na budućnost onih koje volite.

Sjetite se da je to na kraju krajeva zbog Kristove poslušnosti Ocu – zbog toga što je predao svoj život da bi ispunio naume Božje – da vi i ja, kao potomstvo Isusa Krista, možemo zahtijevati obećanje u ovom psalmu. I tako vidimo kako je važno hodati u poslušnosti i dati čitavo srce Gospodinu. Kad to učinimo, obećanje se proteže do svih onih koji dolaze nakon nas – naše djece, naše unučadi, onih nad kojima je Bog naše živote učinio autoritetom. Već vidim da je to istina u mom vlastitom životu.

Koliko znam, ja sam prvi vjernik u Krista u mojoj obitelji. Ali sad imam nećake i nećakinje i druge članove obitelji koji se obraćaju Bogu. I dugo nakon što odem, vjerujem da će blagoslov Gospodnji dodirivati moj dom s obzirom da sam odabrao hodati u Kristovoj pravednosti.

Ovdje u crkvi Times Square, nedjeljama navečer čujem mnoga svjedočanstva ljudi koji su pokušali pobjeći od Boga. Živjeli su životom grijeha i pobune, puštajući glazbu krajnje glasno kako bi zaglušili glas Božji. Ali nedoumica s kojom su se suočavali bila je ta da su imali pravednu majku ili pravednog oca, nekoga tko je molio za njih! I sad je očito da nisu bili napušteni; ne prose kruh jer je netko u njihovoj kući hodao s Bogom.

Donesimo odluku da ćemo dnevno hodati Božjim putem, držeći Božju istinu u pravednosti i uzdajući se u njega za snagu koja nam je potrebna da ga potpuno slijedimo. Kad tako odaberemo, vidjet ćemo ispunjenje Pisma – blagoslov pravednih bit će nad nama kao i nad našim potomstvom. Primit ćemo sve što nam je potrebno, jer je Bog apsolutno vjeran da ispuni svoje obećanje!

__________
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.