OSNAŽENI ZA VEĆE STVARI - Nicky Cruz

Vi i ja primili smo veći dar nego što možemo zamisliti ili tražiti. Povjeren nam je najsnažniji blagoslov koji možemo primiti – dar Duha Svetog. Božji Duh. Duh koji jest Bog, koji živi u nama, vodi nas, upravlja i osnažuje za veća i silnija djela.

A s tim darom dolazi veća odgovornost. Trebamo ga uzeti i upotrijebiti za Božju slavu. Upotrijebiti za daljnju Božju slavu, za daljnje djelo kraljevstva.

Kad se krećemo u blagoslovu Božjem, nikada ne možemo zaboraviti izvor tog blagoslova ili razlog zašto nas blagoslivlja. To nije da nas drži u udobnosti, nego da nas osnaži za veću službu.

Nitko nije toliko obuzet spašavanjem duša kao Bog. Njegovo srce gori za onima koji trebaju njegovu ljubav i oproštenje, onima koji odbijaju vjerovati mu za svoju budućnost, onima koji tek moraju razumjeti koliko ih ljubi i brine se za njih, koliko ih želi zagrliti svojim dragim rukama, poljupcem im oduzeti bol i uvesti ih u stado vječnosti!

Bog živi da vidi dan kad će nebo doslovce pucati po šavovima od duša i on je vama i meni povjerio da vidimo kako se to događa. On je stavio svoju vjeru u nas da nosimo to breme za njega, da nosimo njegovu poruku nade izgubljenom svijetu. On čezne da razvijemo tu obuzetost s dušama u dubinama našega srca.

Ako niste prigrlili strast za duše koju Bog želi da svi imamo – strast koju je Isus pokazivao tijekom svojih dana na zemlji – onda počnite danas, tražeći Boga da to žigoše na vaše srce.

"Ali, primit ćete snagu pošto Duh sveti dođe na vas, pa ćete mi biti svjedoci u Jeruzalemu, u svoj Judeji, u Samariji i sve do kraja zemlje" (Dj 1,8).

__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.