BOG JE NAŠ ŠTIT

Kad Bog traži svoje sluge da načine korak u nepoznato, to nije jednokratni događaj. To je hodanje koje se traži čitav naš životni vijek. Međutim, naša poslušnost nam donosi veliku nagradu: "Jahve uputi Abramu riječ u ukazanju: 'Ne boj se, Abrame, ja sam tvoj štit; a nagrada tvoja bit će vrlo velika'" (Post 15,1).

Ovdje nam Bog daje veličanstvenu izjavu: Oni koji su mu poslušni – koji načine korak ne znajući što će im se dogoditi, nego se slijepo uzdajući u njegovu Riječ – nikada neće biti izvan njegove zaštite. On kaže: "Ja ću lebdjeti nad njima poput štita. I bit ću njihova nagrada. Dat ću im sama sebe." "Jer pravednika, Jahve, ti blagoslivljaš, dobrotom ga svojom ko štitom zaklanjaš" (Ps 5,12).

Jednu bivšu članicu naše crkve, poznatu glumicu, Bog je tražio da potpuno ostavi glumačke vode kao čin poslušnosti njemu. U svom je srcu znala da joj Gospodin govori da sve to ostavi iza sebe. I tako je odbacila najbolju nagradu podrške za glumice i zakoračila u veliko nepoznato. Nije imala posla niti jamstva za bilo kakav posao; načinila je korak ne znajući kamo ide.

Odmah sljedećeg dana nazvao ju je njezin agent kako bi joj rekao da joj je ponuđena glavna uloga u filmu s tri najpoznatija glumca u tom poslu. Nakon što je spustila slušalicu, rekla je: "Ne, sotono, znam što pokušavaš. Neću se predomisliti."

Ljubljeni, tako će to biti za mnoge. Kad god načinite korak u vjernoj poslušnosti, đavao će donijeti neki mamac da vas odvuče natrag na stranu neposlušnosti. Poslušnost će vas uvijek nešto stajati.

Toga istog tjedna, glumica je otišla na sud i zadobila veliku pobjedu u bitki za skrb nad djetetom. Njezin štit je funkcionirao za nju! Zadobila je Krista i njezina nagrada bila je sam Gospodin.