ZAKORAČI U RIJEKU - Gary Wilkerson

Skeptici su rekli Jošui: "Ako prijeđemo rijeku Jordan, suočit ćemo se s neprijateljima kao nikada ranije. Poznato ti je izvješće. U toj zemlji kamo idemo je trideset jedan različiti kralj i svaki pojedini od njih želi nas uništiti. Znaš li koliko smo kraljeva porazili u prošlih četrdeset godina. Točno dva. Što zapravo misliš? Kako bi to moglo biti ono što Bog želi?"

Jošua je znao da će biti teško – zapravo nemoguće. Ali je isto tako znao da je samo jedan put za Izraela: da ide naprijed. Prijeći će rijeku i to će učiniti s vjerom, uzdajući se da Bog ima na umu najbolje interese za njih.

Svi znamo da su na kraju Jošua i Izrael zaposjeli zemlju i bili blagoslovljeni.

Svećenici koji su nosili Kovčeg zakoračili su u nabujalu rijeku i čim su namočili svoje nožne prste, Bog je nadnaravno razdijelio vodu. Nakon toga, svaka zla stvar koju su skeptici predskazali okrenula se u dobro za narod Božji.

Narod je došao do velikoga utvrđenog grada zaposjednutoga od njihova neprijatelja. Stupali su oko njega i neprobojni su se zidovi srušili.

Je li sve to stvorilo neke super svece od Jošue i Izraela? Uopće ne. U jednoj točki Jošua je bio neposlušan Bogu, ali s obzirom da se brzo pokajao, Gospodin je iskoristio to iskustvo da ga ojača.

Jeste li voljni zakoračiti u rijeku? Bog možda govori: "Ako samo odlučiš staviti svoj nožni prst u nju, vidjet ćeš kako ću razdvojiti vodu za tebe. Bez obzira s koliko ćeš se neprijatelja i utvrda suočiti, ja ću te prenijeti na drugu stranu. Već sam izložio svoje planove za tebe i osigurat ću da se ispune, sve meni na slavu."

Potičem vas, uzdajte se u Boga da će vas prevesti preko Jordana. Dopustite mu da utiša glas svakog skeptika. Njegova "Plan A" za vas neće biti porazan. On je vjeran i dat će vam pobjedu!

"Jahve reče Jošui: '… s tobom sam kao što bijah s Mojsijem'" (Jš 3,7).