BOŽJA VOJSKA - Nicky Cruz

Ako postoji ijedna stvar koju smo naučili kroz našu službu – kroz suočenje s neprijateljem na njegovu vlastitom terenu iznova i iznova, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan – to je da je sotona kukavica. On pikira najslabijeg između nas, najbeznadnijeg i najočajnijeg. Poput nasilnika na igralištu koji bježi da se sakrije čim se pojavi neko dijete njegove veličine, sotona uzmiče na prvi znak stvarne sile.

Razumijemo li doista snagu koju imamo na raspolaganju? Razumijemo li značenje poruke koju donosimo izgubljenom svijetu? Shvaćamo li kako lako zlo može biti potučeno i uništeno ako se jednostavno otvorimo djelovanju Duha Svetog?

Znamo li što je Bog u stanju činiti među nama?

Kako čeznem vidjeti dan kad će kršćani stajati rame uz rame, jedan do drugoga, u ovom ratu sa sotonom i konačno povući crtu u pijesku, ravno preko njegova puta. Crtu koja ga zaustavlja na njegovu putu. Crtu koja kaže: "Imao si svoje vrijeme! Imao svi svoju zabavu! Ali tvoje vrijeme je završilo. U Isusovo ime, dalje ne možeš!"

Čeznem vidjeti mnoštvo vojnika koji se dižu protiv njega. Mnoštvo gorljivih vjernika koji podižu oružje u borbi protiv zla. Vojsku muškaraca i žena sa srcem koje gori za Boga i životom koje je posvećeno vršenju njegove volje.

Nije li to ona vojska čiji dio želite biti? Ne želite li da možete biti makar mali dio takve ogromne borbe za Boga? Nije li to ono što čekate, čemu se nadate, što molite i vjerujete da će Bog to donijeti na vaš put?

Ako je tako, onda Bog želi da znate da je ta vojska već na svome mjestu. Rat se vodi. Sve što vi trebate učiniti je da uzmete svoj mač i nađete svoje mjesto u njegovim redovima!

"Uistinu, ja se ne stidim Evanđelja, jer je ono sila Božja za spasenje svakom tko vjeruje" (Rim 1,16).

__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.