ISUS VEĆ VLADA KAO KRALJ

Kralj David bio je salijetan antibožjim duhom svoga vremena. Vapio je Gospodinu: " Pogledaj dušmane moje; kako ih je mnogo i kakvom me mržnjom žestokom mrze" (Ps 25,19). Isto tako, Psalam 124,2-3 nam kaže: "… da nije Jahve za nas bio: kad se ljudi digoše proti nama, žive bi nas progutali. Kad je uskipio bijes njihov na nas …"

David je iskazao što danas mnogi u crkvi osjećaju. Povremeno se čini da smo bespomoćni dići se protiv zlih sila koje se gomilaju. Jedva mogu vjerovati, ali iz dana u dan moral naše zemlje gazi se u prljavštini.

Hoće li Gospodin dopustiti da taj bijes protiv njega i njegove crkve traje dalje, dok naše društvo postaje poput Sodome, kad je svaki čovjek zakon sam sebi? Ne, nikada! Upravo prolazimo kroz nevjerojatno Gospodnje strpljenje. On će dovesti sud, ali svi njegovi sudovi su da bi spasili. Izaija nam daje divnu sliku toga:

"Vodit ću slijepce po cestama, uputit ih putovima. Pred njima ću tamu u svjetlost obratit, a neravno tlo u ravno. To ću učiniti i neću propustiti. Uzmaknut će u golemu stidu koji se uzdaju u kipove, koji ljevenim likovima govore: 'Vi ste naši bogovi.' Čujte gluhi! Progledajte, slijepi, da vidite" (Iz 42,16-18).

Ljubljeni, božanska milost koju Izaija opisuje pretvorila je Savla progonitelja u Pavla apostola. Ona je u Kini podigla crkvu od mnogih milijuna. Ona šalje izbjeglice koji bježe od terorizma i rata u drage ruke odanih slugu Kristovih. Upravo sada je centar Teen Challengea u jednoj zemlji u kojoj dominiraju lažne religije podigao petsto obraćenih ovisnika o drogi koji su željni propovijedati Krista. Bog doista izlijeva svoju spasonosnu milost u ove posljednje dane.

Ne smijemo strahovati nad bitkama za koje se čini da ih sotona zadobiva. Bitka u kojoj se nalazimo vječna je bitka, ali vrata paklena neće nadvladati Kristovu crkvu. Naš je Otac izjavio: Isus već vlada kao kralj!