SLIJEĐENJE BOŽJEGA POZIVA - Gary Wilkerson

Zamislite izazov s kojim se Jošua suočio tražeći Izraela da načini korak vjere i prijeđe Jordan u zemlju koju im je Bog obećao. Tamo je bilo preko milijun Izraelaca, ne uključujući djecu i bebe. Zamislite trud koji se trebao utrošiti, s planiranjem, svim opterećenjima i mnogim odgovornostima.
Upravo tu mnogi kršćani postaju tjeskobni. Kažu: "Ako je to tako teško, ne može biti od Gospodina. Može li?"
Slijeđenje Božjega poziva nije uvijek lako. Ali on je ispunjen milošću. Petar nam kaže da je svršeno djelo križa postiglo sve što nam je potrebno da bismo živjeli za Njega. "Njegova božanska snaga obdarila nas je svime što je potrebno za život i pobožnost, pravom spoznajom onoga koji nas je pozvao vlastitom slavom i moći" (2 Pt 1,3).
Ne morate živjeti svojom vlastitom snagom; u vama sa snagom živi Duh Sveti. On će vam osigurati svu snagu koja vam je potrebna da činite što Bog kaže. Nikada nećete pregorjeti ako živite i hodate po Duhu, crpeći svoju snagu iz njega.
Kad god tražite prijeći Jordan, naići ćete na ljude koji se ne slažu s vama; zapravo, možda ćete neke od njih i naljutiti. A ako njihovi glasovi postanu prejaki, možda ćete se pitati trebate li uopće riskirati da idete naprijed.
Zamislite pritisak s kojim se suočio Jošua. Do te točke osigurao je snažno vodstvo i stekao veliko povjerenje ljudi. To je bilo važno za vođu čija nacija je neprestano bila u riziku od okolnih opasnosti.
Možda se možete poistovjetiti s Jošuinom dilemom. Prelazite li rijeku Jordan, budite pripremni za skeptične odgovore vaše obitelji, prijatelja, suradnika:
"Želiš započeti s poslom – u ovoj ekonomiji?"
"Želiš tu vrstu službe? Zašto?"
"Što želiš od svoga života? Ne mogu te podržavati. Ne mislim da je Bog u tome."
Dopustite mi sad dodati ovo: smion korak vjere neće privući samo skeptike, privući će i vojsku naroda Božjeg oko vas. Otkrit ćete molitvu, potporu i snagu iz vjernih izvora koje nikada niste očekivali.