TIHI GLASIĆ

Poput neprijatelja naše duše, naše tijelo viče da bi ga se čulo. Ono uvijek ustraje da je u redu zadovoljiti njegove želje s vremena na vrijeme, da je sve što trebamo prijatelj koji će se složiti s nama i Bog će blagosloviti naše odluke.

Gospodin nam ovdje daje veliko i dragocjeno obećanje. Pismo kaže da se Duh bori u nama protiv svega što je od tijela: "Jer tijelo žudi protiv duha, a duh protiv tijela. Da, to se dvoje međusobno protivi" (Gal 5,17). Pavao govori da bitka protiv tijela nije naša. Samo Duh Sveti može usmrtiti naše tijelo.

Glas Duha Svetog će vas poticati da odnesete njegovu riječ u molitvu te da je isto tako potvrdite u Riječi Božjoj. Dana su nam sva ova obećanja zaštite za svaku situaciju. I ona su nam na raspolaganju u svakom sukobu koji se pojavljuje, bez obzira kako je mali ili velik.

Kad god tijelo ili đavao dođe poput bujice, Duh Sveti je uvijek vjeran da se podigne i skrši napad, budemo li se pouzdali u njega.

Danas čitava generacija kršćana donosi odluke bez savjetovanja s Duhom Svetim. Mnogi vjernici djeluje iz straha ili očaja, bez vjere u Božja obećanja. Oni jednostavno odlučuju što činiti po svome, temeljeno na onome što misle da je najbolje.

Kakav je ishod za takve vjernike? Što se događa kad Božje sluge rade izvan potpunog vodstva Duha Svetog – kad unose svoje vlastite planove, odbijajući se predati vodstvu i upravi Duha Svetog? Oni razdražuju gnijezdo duhovnih pčela, ne donoseći odmor nego muku, bol i zbrku.

Bilo je mnogo prilika kad ja nisam slušao glas Duha. Zapravo, mogao bih napisati knjigu o svim tim prilikama kad sam jurio da činim po svome, sljedeći svoju vlastitu uputu, i stvari su otišle strahovito krivo.

Tijekom godina sam naučio slušati tihi glasić Duha Svetog. I odlučio sam reći "da i amen" na njegovo apsolutno vodstvo u mom životu. Znam da će me on uvesti u svu istinu, da će me voditi i pokazati mi stvari koje dolaze. Da, ja mogu posvjedočiti da je takav život moguć. I, dok me uči, ja samo kažem da.

A vi?