KRISTOVA ZARUČNICA

Istina je, nisu sve naše kušnje ispit vjere. Često Gospodin, kad smo u peći nevolje, traži nešto više. Doista, što prisnije hodate s Kristom i dublje su vaše kušnje, on više radi u vama kako bi ostvario nešto drugo osim vjere.

Međutim, nemojte me pogrešno razumjeti; kad se naša vjera koleba, testovi vjere će doći. Nikada nećemo biti iznad takva testiranja. Ali postoji još jedna Božja namjera u našim kušnjama: Otac priprema zaručnicu za svoga Sina.

U našim kušnjama on želi od nas više nego samo veću vjeru. Ta zaručnica bit će oštro kušana i njezina ljubav za Zaručnika proći će kroz vatru. Njezino pouzdanje u njega bit će pročišćeno kroz vatre, bujice i nevolje. Međutim, te kušnje nisu stvar testiranja njezine ljubav i odanosti. Naprotiv, one su u vezi s čišćenjem ljubavi koja je već potpuno predana. Dopustite mi objasniti.

Vjerujem da ste mnogi koji čitate ovu poruku potpuno predani Kristu. Isus je velika ljubav vašega života i vaše pouzdanje u njega buja. Dakako, još uvijek postoje trenuci kad je to pouzdanje testirano. Ali Bog traži nešto drugo od vas, nešto više. Njegova priprema zaručnice zahtijeva da obavi nadnaravno djelo u vama.

Ta zaručnica – Isusova ljubljena izabranica – mora biti potpuno prožeta čežnjom da bude sa svojim Zaručnikom. Ona mora biti odbijena od svih drugih stvari koje je privlače. Ona mora biti potpuno prožeta željom da uvijek bude u njegovoj tjelesnoj nazočnosti. Pavao govorio o toj čežnji kad piše o svojoj vlastitoj želji da "više voli otići iz ovog tijela i vratiti se (u domovinu) ka Gospodinu" (2 Kor 5,8). "Za me je uistinu život Krist, a smrt dobitak" (Fil 1,21).

Ovo s Pavlove strane nije bila neka morbidna opsesija smrću. Ovaj apostol živio je punim, korisnim životom, ali je rekao: "Nešto u meni žudi da bude s Gospodinom, tamo gdje je on. Čeznem da budem s njim licem u lice." Da bi tako nešto tvrdio, morao je biti potpuno odbijen od ovoga svijeta i njegovih privlačnosti.