JEDINSTVENA VOLJA BOŽJA by Carter Conlon

Jedinstvena volja Božja odvela me na mnoga mjesta tijekom života i bilo je to nevjerojatno putovanje. Ipak, moramo naučiti činiti prve stvari prvo. Vratiti se na prvu ljubav, ako je potrebno; otvoriti Riječ Božju i početi je čitati. Ne živjeti u iluziji da će jednoga dana tajanstvena volja Božja pasti u naše krilo dok svjesno zanemarujemo otkrivenu volju Božju.

Pismo kaže: "Ovo je, naime, volja Božja, da čineći dobro ušutkate neosnovana govorkanja bezumnih ljudi" (1 Pt 2,15). Otkrivena volja Božja je ovo: činiti dobro; govoriti istinu; voditi brigu kad je nitko ne vodi; moliti kad nitko drugi ne moli; proučavati Riječ Božju kad je svi drugi otpisuju; izgovarati ime Isus kad ga svi drugi žele psovati. Tada se oblikuje karakter! Prije nego možete javno zadobiti bitke, morate ih zadobiti u tajnosti. Upamtite, ako niste naučili ljubiti ljude u tajnosti, nećete postati super evanđelist koji ljubi svakoga. Tako to funkcionira. Dakle, nemojte se puno brinuti u vezi s pronalaženjem jedinstvene volje Božje za svoj život; ona će vam doći. Danas vodite brigu o otkrivenoj volji Božjoj, a jedinstvena volja Božja sigurno će slijediti.

Pavao je rekao u knjizi Efežanima da "od svega srca vršimo volju Božju" (Ef 6.6). Potičem vas da tražite Boga volju da činite njegovu volju. Dođite mu i recite: "Gospodine, otvori mi srce za ono što imaš za moj život. Ne dopusti da išta smatram premalim ili nedostojnim. Pomozi mi da budem onaj koji vidi komad papira na podu i podigne ga. Pomozi mi da budem ljubazan, istinit i vjeran; graditelj, a ne rušitelj. Pomozi mi da budem onaj koji će promicati jedinstvo usred podijeljenog društva. Međutim, daj da isto tako budem voljan zauzeti stav za istinu kad su svi drugi zadovoljni baviti se lažima. Gospodine, daj mi hrabrost da te u potpunosti slijedim."

Dok se uzdate u Boga za volju da činite njegovu volju, vjerujem da će vam Isus biti otkriven na način kao što ga nikada niste poznavali. Bit ćete apsolutno zadivljeni od onoga kamo će vas Bog odvesti i što će činiti kroz vaš život.

__________
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001. godine. Kao snažan, suosjećajan vođa, čest je govornik na konferencijama za pastore i vođe koje održava World Challenge širom svijeta.