ISKUSTVO SILE BOŽJE by Nicky Cruz

Bez obzira koliko puta sam iskusio silu Božju, nikada se nisam na nju navikao. Nikada se nisam navikao na to kako on dovodi čak i najhladniju, najtvrđu četvrt pod osvjedočenje; na koji način može raspršiti zlo za svega nekoliko sekundi te izložiti najdublji dio srca jedne osobe bacajući je na koljena pred križem.

Koliko god izgleda da sotona zadobiva ovaj rat, znam da je samo pitanje vremena prije nego Bog dođe i preuzme kontrolu, prije nego izdahne svoj dah šaljući šćućurenog đavla u neki mračan kut.

Tijekom evangelizacije na otvorenom dok sam stajao na podiju u Bronxu u New Yorku te osjećao kako se sila Duha Božjeg spušta na nas, djeluje među nama, puše poput hladna sjeverna vjetra, osjećao sam se potpuno osvježen. Kao da bih se mogao suprotstaviti svim silama zla i poslati ih natrag u pakao! To je nešto što osjećam svaki put kad je pomazanje Božje blizu. Svaki put kad njegov Duh preuzima kontrolu. Svaki put kad odlazimo da se borimo protiv zla s Isusom na našoj strani.

Mogli ste osjetiti kako Bog djeluje u mnoštvu, služi mu, iscjeljuje ga, čini čuda u srcima onih koji ga trebaju. Njegov je Duh odzvanjao među zgradama, ulazeći i izlazeći kroz prozore i vrata, između prolaza, niz hodnike, ulazeći u stanove. Srca puna grijeha bila su slomljena. Umovi puni prljavštine bili su ispunjeni mislima grizodušja i stida. Tijela uništena od droge osjetila su iscjeljujuću silu spasenja.

Tako Bog radi. Tako on djeluje. Tu ga možete naći u ratu sa sotonom. A usred tog rata je mjesto gdje ja najviše čeznem biti.

"Tako Filip siđe u glavni grad Samarije i tu propovijedaše Krista. Narod je jednodušno poklanjao pažnju Filipovim riječima, kad ga je slušao i gledao čudesa koja je činio. Nečisti su duhovi, naime, izlazili s velikom vikom iz mnogih opsjednutih, a mnogi uzeti i hromi ozdraviše. I nastade velika radost u onome gradu" (Dj 8,5-8).

__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.