GLAS SKEPTIKA by Gary Wilkerson

Svi imamo poziv od Gospodina. U različitim stadijima našega života on postavlja pred nas predodređen plan koji trebamo ispuniti. Štoviše, Bog obećava da ako budemo radili s vjerom, uzdajući se u njega, on će taj plan dovesti do ostvarenja

Međutim, to nije uvijek lako. Kao što svatko tko je hodao s Isusom neko dulje vrijeme zna, slijeđenje njegova visokog poziva znači da ćemo se susresti s preprekama, od kojih je najuobičajenija glas skeptika. Dok tražimo da prijeđemo Jordan kako bismo ušli u obećanu zemlju, čut ćemo raznorazne glasove koji nam govore da ne idemo. Šapću nam vrlo razboritim tonovima: "To se jednostavno neće dogoditi. Daj da ti objasnim zašto."

U životu svakog kršćanina pojavljuju se tri vrste skeptičnih glasova:

Prvo, tu je vanjski skeptik. To je prijatelj, poznanik ili član obitelji, koji izaziva ono što mi vjerujemo da moramo učiti kako bismo bili poslušni Bogu.

Tu je i demonski skeptik. To je glas zloga, koji traži da nas skrene od našega pouzdanja u Gospodina.

I konačno, tu je unutarnji skeptik. To je glas u našem vlastitom umu koji podiže svaku vrstu argumenta da ne poslušamo ono što Bog traži od nas.

Jošua je čuo sva ova tri glasa kad ga je Bog potaknuo da vodi Izraela preko rijeke Jordana. Prijelaz je u sebi sadržavao sva obećanja buduće Božje slave za njegov narod na zemlji. Možete biti sigurni da nije bilo načina da prijeđu rijeku dok slušaju vrištanja skeptika koji ih pokušavaju odgovoriti.

Naš Bog želi odstraniti svaki skeptički glas koji nas sprečava da ne budemo poslušni njegovoj uputi za njegovu veću slavu. Kad god traži da načinimo korak u vjeri, on nas vodi da "prijeđemo" do mjere pouzdanja u njega kao nikada ranije.

"Nitko neće odoljeti pred tobom u sve dane tvog života; ja ću biti s tobom kao što sam bio s Mojsijem, i nikada te neću napustiti niti ću te ostaviti" (Jš 1,5).