PUTOVANJE VJERE

Upravo sada, Bog radi pripremajući novi svijet – novo nebo i novu zemlju – za njegov narod. I to novo stvaranje bit će Novi Jeruzalem, uključujući dom za Kristovu zaručnicu. Izaija je vidio taj novi svijet koji Bog stvara i taj prizor morao ga je svladati. Bog je rekao kroz tog proroka: "Evo, ja stvaram nova nebesa i novu zemlju. Prijašnje se više neće spominjati, niti će vam na um dolaziti. Veselite se i dovijeka kličite zbog onoga što ja stvaram; jer, evo, od Jeruzalema stvaram klicanje, od naroda njegova radost" (Iz 65,17-18).

Bog ovdje daje snažnu izjavu Kristovoj zaručnici. On u biti kaže: "Usred svoje sadašnje kušnje, čvrsto drži na pameti ovu istinu: sadašnji svijet nije tvoj dom. Sve što vidiš će nestati – zemlja, mjesec, sunce i zvijezde. Ja stvaram novi svijet, gdje nema vatra, poplava, đavola, kušnji i nevolja."

Jeste li shvatili poruku? Vaša će kušnja završiti i vaše će nevolje minuti. Zbog toga, uprite svoje oči u Krista i sve svoje usredotočite na to da ćete vječnost provesti s njim u tom novom svijetu. Prema njemu, svijet u kojem se sada mučimo, sa svom njegovom boli i žalosti, neće se više spominjati kad taj dan dođe. Više ga se nikada nećete ni sjetiti!

Ljubljeni, ovo mi govori da kušnja koju mnogi podnose upravo sada nije testiranje, ona je vježba. Mi smo pripremani za svijet gdje više neće biti boli. I taj svijet bit će nastanjen s potpuno novim tijelima. Pavao nam govori da tijelo koje odlazi u grob neće biti ono koje će izaći iz njega. Imat ćemo potpuno novo tijelo, tijelo s DNK-om samog Krista.

Abraham je primjer onoga koji se usredotočio na svijet koji dolazi. Biblija kaže za njega: "Vjerom se nastani ... (kao stranac) u tuđoj zemlji … jer je očekivao grad s temeljima kojemu je Bog graditelj i tvorac" (Heb 11,9-10).