POSLANICI MOLITVE by Carter Conlon

Kad dolazimo Bogu u molitvi, moramo znati tko je on i što je voljan učiniti za nas. Moramo znati da je on naš Otac, naš snabdjevač, naš izbavitelj; da nam je oprošteno tako da možemo postati poslanici opraštanja. U svom srcu moramo imati sigurnost kako je Bog vjeran da nas zaštiti od svakog oružja zla koje je protiv nas skovano.

"Onda im nastavi: 'Tko bi od vas imao prijatelja te mu otišao u ponoći i rekao mu: 'Prijatelju, pozajmi mi tri kruha, jer mi je došao prijatelj s puta, a nemam što staviti pred njega'" (Lk 11,5-6).

Jednom kad smo potpuno mirni po pitanju tko je Bog, potpuno se pouzdajući da će nas snabdjeti sa svima što nam je potrebno i sačuvati nas, trebala bi se dogoditi promjena u našim molitvama. Molitva više ne bi smjela biti samo o nama, nego bi trebala biti usredotočena i na druge. Tu se nalazi prava sila molitve.

Vidite, 5. redak nam govori da je bila ponoć. Siguran sam da ste sad već svjesni da živimo u ponoćno vrijeme. Sve, kao što znamo, kreće u posljednju i konačnu pobunu protiv putova svetog Boga. Isto tako, bila je ponoć i kad su se Pavao i Sila našli u tamnici, no oni su odlučili moliti i slaviti (vidi Dj 16,25). Iznenada se dogodio zemljotres koji je potresao temelje zatvora. Sva vrata zatvora su se otvorila i svi su lanci spali. Kad bismo samo vi i ja mogli tako naučiti moliti u ovom mračnom satu!

Možemo biti sigurni da Pavao i Sila nisu molili: "Oprosti nam naše grijehe i daj nam naš svagdašnji kruh!" Ne! Vjerujem da su vapili: "Bože, ponoć je i ovdje je potreba koja je daleko veća nego što se mi možemo s njom nositi. Pred nama su prijatelji i ti prijatelji su u zatvoru – okovani i beznadni. Ti si nas zadužio za ovu tamnicu, dakle, sad nam moraš dati snagu da nešto učinimo."

Kako je Bog odgovorio na njihovu molitvu? Stavio je u njih pjesmu! Dok su počeli štovati Boga za odgovor na vapaj njihova srca, iznenada se sve počelo tresti i čuda su se počela događati. Čak je i tamničar ondje u Filipima zajedno sa čitavim svojim domom predao život Isusu!

__________

Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001. godine. Kao snažan, suosjećajan vođa, čest je govornik na konferencijama za pastore i vođe koje održava World Challenge širom svijeta.