S BOGOM SVE JE MOGUĆE

Nedavno je naša služba primila jadno pismo jednog zatvorenika. Pisao je:

"Pastore Dave, u zatvoru sam zbog ovisnosti o seksu. Znam da nisam rođen takav, nego sam takav postao. Ženio sam se triput i imam četvero djece.

Istina je, želim prestati, ali to ne činim. U trenutku sam prestao pušiti i tu nije bilo problema, ali nikada nisam bio u stanju držati se podalje od pornografije. Doista vjerujem u iscjeljujuću silu Božju i plačem i gorljivo ga molim za pomoć. Ali jednostavno ne mogu naći vrata da pobjegnem od moga perverznog problema.


Moja želja da činim volju Gospodnju uvijek je nazočna, međutim, neprestano guram tu želju na stranu i padam ponovno u svoju požudu. Lagao sam Bogu obećavajući mu da to više nikada neću učiniti i uvijek se vraćam na to.

Žao mi je jer znam da sam Gospodina učinio bolesnim. Kad idem u kapelu, osjećam da sam licemjer. Ovdje su muškarci koji me poštuju jer sam im dao neki dobar savjet, ali ovo sam zadržao za sebe. Sviram glasovir i pjevam u kapeli, ali ne osjećam se dobro – jer ja nisam dobro.

Radije bih umro i išao u pakao nego da ikada više povrijedim ijednu nevinu osobu. Ali ne želim ići u pakao. Želim služiti Bogu i želim njegovu ljubav. Uhvaćen sam u zamku jer mrzim ono što radim, međutim, nekako to i volim. Ne znam što da radim."

Rekao sam tom mladom čovjeku: "Ne diži ruke od nade. Bog ti želi donijeti iscjeljenje."
Morate vjerovati da ništa u vašem životu Bogu nije nemoguće. Ne postoji takav zahvat đavla da ga Bog ne može slomiti.

Dakle, dragi sveti, ustrajte u vjeri! Vjerujte Bogu da će apsolutno promijeniti vaš život. Ako je promijenio demonom opsjednutog čovjeka, donio iscjeljenje ženi koja je bolovala od krvarenja i život Jairovoj kćeri (vidi Mk 5), on to može učiniti i za vas. Naš Bog može popraviti sve.

"Ljudima je to nemoguće, ali nije Bogu; jer – Bogu je sve moguće" (Mk 10,27).