NIJE VRIJEME ZA OPUŠTANJE

Neki od vas koji čitaju ovu poruku uzeli su dopust od "vođenja plemenite bitke". Umorili su se i rekli sami sebi: "Moram usporiti ili ću prsnuti! Neću nimalo manje voljeti Gospodina i ostat ću vjeran. Ali moram slijediti svoje srce, a ono mi govori da se opustim."

Ljubljeni, ovo vrijeme vašega opuštanja ne može biti gore! Duhovno opuštanje ili usporavanje posljednja je opruga u đavoljoj zamci. Izabrali ste ponoć da odete na dopust. "I to činite znajući ovo vrijeme; već je naime čas da se probudite od sna, jer je sada naše spasenje bliže nego kad smo prigrlili vjeru. Noć je poodmakla. Dan je blizu. Svucimo dakle sa sebe djela tame, a obucimo se u oružje svjetla" (Rim 13,11-12).

Ako je noć poodmakla i dan Gospodnji bio je blizu kad je ovo bilo pisano, koliko onda bliže mora biti sada! Ne smije biti opuštanja u ovom vojevanju posljednjih dana. "Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere! Oduprite mu se čvrsti u vjeri" (1 Pt 5,8-9). Sotona se neće opustiti; on će povećati svoja nastojanja. Ne smijemo se usuditi zaspati!

Kroz čitav Novi zavjet Bog nam govori da budemo budni i oprezni te da bdijemo i da na sebe stavimo čitavu bojnu opremu. Ne smijemo spavati kao drugi, nego moramo čekati i požurivati dan Gospodnji.

Opustite li se u ovom ratu, mrtvi ste. Opustite li se, bit ćete uhvaćeni u đavolju stupicu. Ovaj poziv na opuštanje dolazi ravno iz pakla. To je sirena samog sotone. Pazite, krajnji je čas da se probudite! "Čuvaj me od stupice koju postaviše meni, od zamki zločinaca" (Ps 141,9).