MI SMO NJEGOVI by Gary Wilkerson

Ivan i njegov brat Jakov bili su učenici Ivana Krstitelja, gorljiva proroka koji je imao sljedbenike širom nacije. Radeći u očevu poslu ribolova, ova dva od posla ogrubjela brata stekla su nadimak "Sinovi groma". Drugim riječima, nisu se baš puno promijenili.

U svoje vrijeme, poznavao sam neke "sinove groma". Divna služba Victory Outreach doseže mnoge ljude iz ogrubjelih pozadina; to su sveti koji nemaju baš mnogo uglađenosti nakon što dođu Kristu. Kao da su neki od njih prešli iz života bande u Božju bandu – nezastrašeni su, govore ono što misle, propovijedaju neustrašivo.

Takvi su bili Jakov i Ivan. Čak i nakon što su neko vrijeme slijedili Isusa, htjeli su sazvati oganj s neba da unište one koji su odbili evanđelje. Desetljećima kasnije, pišući svoje evanđelje, Ivan govori o promjeni koja se dogodila u njemu. Sad se vidio kao "ljubljeni učenik", ne više tvrd momak. Grcima je rekao da Isus nije samo istina za spoznaju glave, nego istina za promjenu srca.

Otkrivate li da i vi ispunjavate svoju glavu znanjem o Isusu, međutim, osjećate da vaše srce nije promijenjeno? Smeta li vam što vam život iz dana u dan nije drukčiji djelom Duha u vama? Isus je došao da vas promijeni svojom nazočnošću. U tom smislu, stvarna Riječ nije samo informacija, nego živi Bog koji prebiva u vama.

Isus je isto tako stvarno svjetlo koje osvjetljuje otkrivajuću svu istinu. Carter Conlon, pastor crkve Times Square, govori o jednom susretu koji je imao na nekoj konferenciji gdje je gorljivo propovijedao o svetosti Božjoj. Nakon propovijedi, sjeo je do čovjeka koji je rekao: "Ne slažem se ni s čim što ste propovijedali." Kad je Carter pitao zašto, čovjek je rekao: "Moj Bog nikada ne bi podigao glas na mene." Zbunjen, Carter je spomenuo biblijski odlomak gdje je Isus unio bič u sveti hram da istjera mjenjače novca. Čovjek je odgovorio: "Da, to je učinio, ali sad nije takav."

Carter je na trenutak razmislio, a zatim pitao čovjeka: "Reci mi, prijatelju, je li tvoj otac vikao na tebe dok si odrastao?" Čovjek se na to slomio. "Moj je tata vikao na mene sve vrijeme", rekao je kroz suze. Carter mu je pokazao milost i istinu, rekavši mu na kraju blago: "Ne postoji takva stvar kao što je 'moj Bog'. Samo je jedan Bog i on ne može biti tvoj ili moj. Mi smo njegovi."