BOŽJE MISLI O NJEGOVU NARODU

David je rekao: "Čudesa mnoga tvoriš, o Jahve, Bože moj, i namisli čudesne – ravna ti nema! Kazivat ih i objavljivati želim, al' odveć ih je da bi se nabrojit mogli" (Ps 40,6).

Bog je govorio Izraelcima u babilonskom ropstvu: "Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu" (Jer 29,11).

Bog je mislio na vas prije nego ste se rodili! Mislio je na vas dok vam je život još bio u zametku … kad ste još bili u utrobi!

"Zametak moj već gledahu oči tvoje, i u knjizi tvojoj svi ovi udovi bijahu zapisani … dok još nijednog od njih ne bijaše" (Ps 139,16).

Prihvaćamo da se on brine za naše tijelo, ali on odlaze dalje – broji svaku našu vlas, kost, mišić, stanicu, vlakno. On je svjestan svake suze koju prolijete – sve ih je izbrojao i spremio u bocu. "Ti izbroji dane mog progonstva, sabrao si suze moje u mijehu svom. Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj?" (Ps 56,9). Ne mogu sve to shvatiti. On broji moju kosu; on broji moje suze, sprema ih u bocu i čuva. Razmislite o tome – nijedna potraćena suza žalosti, radosti ili pokajanja!

On misli na nas kad liježemo u krevet i kad se dižemo. On misli na nas na svakom našem koraku. On zna i razumije svaku našu misao. Zapisano je: "Isus, poznajući njihove misli …" (Lk 5,22).

Nebo je nastanjeno visoko inteligentnim stvorenim bićima – anđelima, serafima, kerubinima i s dvadeset i četiri Starca. Oni su svjedoci vjernosti našeg Boga. Oni znaju sva obećanja koja nam je dao da pazi na svaki detalj. Oni ga čuju kako govori o svojoj podrobnoj, potpunoj skrbi kako bi nas sačuvao i bdio nad nama! Čitavo nebo slavi Boga bacajući svoje krune do njegovih nogu, što je dokaz da gledaju i vjeruju njegovoj vjernosti.

Bogu se može vjerovati da će učiniti sve što je rekao!