BOG NEMOGUĆEGA

Nije dovoljno da samo vjerujemo u Boga kao stvoritelja i tvorca svega. Moramo vjerovati i da je on Bog koji čezne kako bi učinio nemoguće u našim životima. Biblija je vrlo jasna: ako ne vjerujemo to o njemu, uopće se ne uzdamo u njega.

Po mom mišljenu, nikakva količina savjetovanja neće nekom čovjeku učiniti nikakva dobra ako sumnja u Boga za čudo. Nemojte me pogrešno razumjeti – nisam protiv kršćanskog savjetovanja. Ali beskorisno je nekoga savjetovati tko nije potpuno uvjeren da Bog može srediti svaki problem, kakav god da je.

Bračni parovi moraju vjerovati da Bog može spasiti njihov brak; inače, moje savjetovanje je uzaludno. Stvari im se mogu činiti apsolutno beznadne; možda godinama u sebi njeguju srdžbu i gorčinu. Ali moraju biti uvjereni da Bog može učiniti nemoguće.

Takvim parovima ja odmah kažem: "Da, dat ću vam savjet. Ali najprije vas moram pitati vjerujete li doista da Bog može popraviti vaš brak? Imate li vjeru da bez obzira kako vam se stvari čine nemoguće, on ima silu da obnovi vašu vezu?"

Neki odgovaraju: "Ali ne znate kroz što sam prošao sa svojom ženom (ili prošla sa svojim mužem). Duboko sam povrijeđen. Moja povreda je izvan svega što možete zamisliti." Takav mi odgovor govori da su progutali đavolju laž. Uvjerio ih je da je njihova situacija beznadna. Međutim, Isus je jasno rekao svakome od svoje djece: "Što je ljudima nemoguće, to je Bogu moguće" (Lk 18,27).

Širom ove nacije kršćani dižu ruke od svoga braka. Čak se i neki moji prijatelji propovjednici rastaju. Kad razgovaram s njima o njihovoj situaciji, shvaćam kako ne misle da bi njihov brak mogao biti iscijeljen. Oni jednostavno ne vjeruju Bogu da će učiniti nemoguće za njih.

Mi u stvari ne vjerujemo u Boga ako ne vjerujemo da je on Bog nemogućega!