ČEŽNJA ZA NJEGOVIM DOLASKOM

U dolazećim danima čut ćete nevjerojatne poruke o dragom Isusu. Zvučat će sveto i slično Kristu, ali bit će umrljane pogreškom koja će svetima oteti upravo onu stvar koja stvara čvrsti stav. Tim porukama nedostajat će hitnost za pripremom ili čežnjom za njegovim dolaskom! Njihovi propovjednici odrezat će slavnu istinu tog događaja i navesti vas da čekate zemaljsko kraljevstvo. A ako budete željno čekali njegov dolazak, bit ćete etiketirani kao sanjar.

Danas se propovijeda novo evanđelje koje govori da Isus dolazi jedino srcu – i da je njegov drugi dolazak posebno otkrivenje umu! On se pojavljuje jedino unutarnjem čovjeku!

Zagovornici New Agea promiču da će se njihov Krist pojaviti na televiziji širom svijeta. Sav će svijet vidjeti njegov dolazak istovremeno. Dok budu gledali taj događaj, primit će unutarnje otkrivenje svojim umovima – "spoznaju".

Za neke kršćane danas ovaj svijet nije brod koji tone ili svijet čuvan za vatru. On je međunarodna kapitalna građevina koju pustoše nepoželjni i koje ti vjernici planiraju izbaciti. Oni će zauzeti svoj položaj, obnavljajući i vladajući sve sami. Takvo razmišljanje je simptomatično za umiruću ljubav za Isusa i prianjanju za ovaj svijet! "Ljubljeni, jer ovo unaprijed znate, čuvajte se da ne biste zavedeni zabludom zločinaca izgubili svoj čvrsti stav" (2 Pt 3,17). Nitko ne može biti duhovno više slijep kao onaj koji kaže: "Moj Gospodin odgodio je svoj dolazak."

Juda je rekao: "Henok je upravio proroštvo … Pazite! Dolazi Gospodin sa svojim svetim Desettisućama da sudi" (Jd 14-15). Pavao je rekao: "Jer će sam Gospodin sa zapovjedničkim zovom, s glasom arkanđela i sa zvukom trube Božje sići s neba, i najprije će uskrsnuti umrli u Kristu. Zatim ćemo mi živi, mi preostali, biti skupa s njima odneseni u zrak na oblacima u susret Gospodinu. I tako ćemo zauvijek biti s Gospodinom. Stoga, tješite jedan drugoga tim riječima" (1 Sol 4,16-18).

To nije poruka za sanjare. To je poruka utjehe! Isus želi da budemo s njim!