NAJVEĆA PREVARA

Najveća prevara u modernim crkvama je korištenje Riječi Božje da bi se stavio znak odobrenja na gramzljivost. Izvana gledano, Jezabelina nauka funkcionira (vidi 1 Kr 21,14-16). Ona je Ahabu dala što je htio. Imao je svoja prava, jer kad je čovjek bio kamenovan zbog velikog nevjerstva kralju, sav njegov imetak vratio se kralju.

Nabot Jizreelac rekao je Ahabu da mu neće dati baštinu svojih očeva jer mu je Gospodin to zabranio.

"(Ahab) je legao na postelju i okrenuo lice, i nije htio okusiti hrane. Dođe mu njegova žena Izebela i reče: 'Zašto si zlovoljan i ne mariš za hranu?' … Jesi li ti onaj koji kraljuje nad Izraelom! Ustani i jedi, i budi dobre volje. Ja ću ti pribaviti vinograd Nabota Jizreelca" (1 Kr 21,4-7).

Poslušajte Jezabelinu nauku: "Ti si kralj, broj jedan, i imaš prava. Neka te ništa ne zaustaviti od onoga što želiš." Rekla je Ahabu: "Budi sretan! Ja ću ti to nabaviti." To je lažno evanđelje u lijepom omotu. "Ne preznojavaj se! Ne budi žalostan ili neka te ne osuđuju one želje koje te izjedaju. Ja ću ti to nabaviti." Poput varljivih metoda koje je koristila Jezabela, te nauke iskrivljuju i pogrešno koriste Pismo.

Ali Ahab nije mogao uživati u onome što je primio zbog dosadnog proroka Božjeg. "Tada bi upućena riječ Jahvina Iliji Tišbijcu: 'Ustani i siđi … u susret Ahabu … Eno ga u vinogradu Nabatovu u koji je sišao da ga zaposjedne. Reci mu: 'Umorio si, oteo si! … Na mjestu gdje su psi lizali Nabatovu krv, lizat će psi i tvoju …' Ahab reče Iliji: 'Nađe li me, neprijatelju moj?' Ilija odgovori: 'Nađoh te, jer si se prodao da činiš što je zlo u očima Jahvinim'" (1 Kr 21,17-20).

Zamislite Ahaba kako hoda svojim novim posjedom, govoreći: "Nije li život lijep? Ah, Izebela! Možda se ne slažem sa svim njezinim metodama, ali ona zasigurno postiže stvari." Ali svaki njegov korak uporno je slijedio prorok Ilija.

Tako je i danas. Bog je slao proroke koji su glasno vikali upozoravajući na Jezabelinu nauku o materijalizmu, čineći je neugodnom za kršćane kako ne bi mogli uživati u svojim igračkama i u onome što su stekli. Prodali su se. Ne mogu to vidjeti, ali iza svega toga je grijeh. Svaki put kad vičem protiv nauke prosperiteta, osjećam Ilijin duh i snagu na sebi. Čut ćete sve više i više razotkrivanja ove Jezabeline nauke. Svugdje će se jasno i glasno čuti proročki glasovi kako viču: "Grijeh! Imate jer ste se prodali grijehu."