DOBRA RIJEČ

Naš Gospodin ima divan plan za svako dijete koje ga ljubi i nikakav sotonski plan protiv njegove djece ne može nikada izmijeniti te planove. Bog zna žalosti, borbe i bol s kojima se danas možda suočavamo, ali zna i slavne stvari koje je položio ispred nas. On zna otkrivenje koje ćemo primiti, korisnost u kojoj ćemo uživati, plod koji ćemo vidjeti, radost i mir koji ćemo imati. On ima "dobru riječ" za sve koji ga ljube!

"A nama je to Bog objavio po Duhu" (1 Kor 2,10). Gospodin nam želi pokazati svoju "dobru riječ" u vezi s onim što je pripremio za nas, a njegov Duh je poslanik koji donosi tu dobru riječ. Duh Sveti dat će otkrivenjem Božjim krila našoj potištenosti te ćemo poletjeti iz sotonske zamke poput orlova!
Poslušajte ove divne riječi iz Izaije:

"Zar ne znaš? Zar nisi čuo? Jahve je Bog vječni, krajeva zemaljskim stvoritelj. On se ne umara, ne sustaje, i um je njegov neizmjerljiv. Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. Mladići se more i malakšu, iznemogli, momci posrću. Al onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se" (Iz 40,28-31).

Djelo Duha Svetog je ohrabriti nas, a naš posao je jednostavno uzdati se u njega da će ispuniti ono za što ga je Otac poslao.

Pođite sad u svoju tajnu klijet makar u svome obeshrabrenom stanju i umirite se pred Gospodinom. Ako i nemate dovoljno snage govoriti, možete s ovom molitvom posegnuti k njemu u duhu:

"Gospodine, znam da tvoj Duh boravi u meni i znam da si ga ti poslao da me utješi, ojača i otkrije mi um Kristov. Zbog toga se sada okrećem k tebi s jednostavnom, djetinjom vjerom. Reci riječ utjehe mom srcu jer mi nije preostalo više snage. Podigni me i vodi."

Nećete malaksati! Izaći ćete iz svoje kušnje pobjedonosni, jer vaša je vjera kušana kao zlato. Vidjet ćete da će Gospodin ispuniti svako obećanje koje vam je dao!