VRATA MILOSTI by Gary Wilkerson

Izaija je prorokovao: "Oni će nanovo dići drevne razvaline, sazdati opet mjesta poharana, ruševine prošlih pokoljenja" (Iz 61,4). Izaijini slušatelji nisu mogli dokučiti o kakvoj slobodi i pothvatima on ovdje govori. Jer generacijama je narod Božji bio skršen pod Zakonom, razaran njegovim bremenom.

Jednako je bila istina i za narod Isusova vremena. Teško su bili pritisnuti, prihvaćajući legalistička bremena koja su na njih stavili vjerski vođe. Zbog toga su Kristove riječi bile tako revolucionarne kad je, najavljujući svoju službu, citirao izravno iz Izaije: "Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima" (Iz 61,1).

Isus je znao da će nas dar milosti potpuno osloboditi. A njegova poruka nije bila samo za nespašene. Kad je govorio o oslobođenju sužnjeva, govorio je vjernicima: "Ako vas Sin oslobodi, zaista ćete biti slobodni" (Iv 8,36).

Danas smo mi jednako teško pritisnuti kao i ljudi Isusova vremena. Prema našem mišljenju, milost je blaga, lagana, besplatna. Ali milost je najsnažnija sila koju ćete ikada vidjeti na djelu u svom životu. Ona je i jedina sila koja donosi stvaran plod vašem životu s Bogom – vašem molitvenom životu, svjedočenju, dobrim djelima u njegovo ime. Tek kad potpuno uđemo u Božju milost, njegova će se crkva raspiriti i osnažiti da hoda u slavnim djelima koja je on postavio pred nas.

Nakon što ste ovo pročitali, je li se još uvijek naprežete kako biste bili savršeni? Samo je jedan ulazak na put savršenosti: vrata milosti. Već ste savršeni u očima Božjim kroz pravednost njegova Sina Isusa Krista. Evo vaše odgovornosti: prestanite se naprezati.

Vaš napor samo vaš šalje unatrag, a ne naprijed. On uzrokuje da propuštate milost Božju – milost koja donosi slobodu, radost i snagu kako biste činili sve što vas je Bog pozvao činiti. Činjenica je da ćete trebati milost za milošću dok idete naprijed s Isusom. Sad dakle nije vrijeme da udvostručite svoje napore. Sad je vrijeme da se pouzdate u Krista kako će on osigurati svu milost koja vam je potrebno – na svakom koraku – da hodate u jedinstvenom pozivu koji on ima za vas.