PODVRGNUTI PRAVEDNOSTI BOŽJOJ

Jedna stvar koja nam neprestano otima našu radost i mir s Bogom jest naša beskrajna borba da mu ugodimo u tijelu.

Pokušavamo ugoditi Gospodinu u našoj ljudskoj snazi, ali to nikada neće biti dovoljno. Svaka pobjeda bit će kratka vijeka i kad sljedeći put budemo kušani, past ćemo čak i dalje.

Sotona vam dolazi i šapće: "A što je s onim grijehom kojem si popustio jučer? Kriv si!"

Možete odgovoriti: "Ne, već sam tražio oproštenje za taj grijeh. Molio sam Boga da me sačuva da to više ne ponovim. Sve je to pod krvi."

"Ali još si uvijek kušan."

"Istina. Ali Isus je za mene stvorio izlaz. Njegova Riječ kaže da ću biti u stanju podnijeti kušnju. On će me izbaviti jer je tako obećao" (vidi 1 Kor 10,13).

"Ali Bog još uvijek ima nešto protiv tebe. U tvom životu još uvijek postoje neriješene stvari."

Kad optuživač iznese neku "neriješenu stvar", nekakav rat koji još uvijek bjesni u vama, možete odgovoriti ovim odlomkom:
"

I vas, koji ste nekad bili otuđeni i koji ste postali neprijatelji svojim mišljenjem i zlim djelima, sada Bog izmiri u Kristovu smrtnom tijelu, smrću, da vas izvede preda se svete, neporočne i besprijekorne" (Kol 1,21-22).

Možete reći: "Čak i kad sam u svojim mislima bio otuđen strašnim, zlim djelima, čak i kad sam bio u bezdanu požude, čak i kad sam bio jedan od Božjih najgorih neprijatelja, Biblija kaže da me on ljubio. Tražio me i pomirio me sa sobom. On me premjestio iz kraljevstva tame u svoje kraljevstvo svjetla i učinio da budem u miru s njim. On me ljubi!"

Biblija kaže da kad se borimo, "pokušavamo uspostaviti svoju vlastitu pravednost". "Ne poznajući Božje pravednosti i nastojeći ustanoviti svoju vlastitu, nisu se podvrgli Božjoj pravednosti" (Rim 10,3). To je na djelu naše tijelo!