JESTE LI SLUŠALI LAŽI?

Dakle, jeste li o svom hodanju s Isusom slušali sotonine laži? Jeste li razmišljali da ste nedostojni, da ne možete štovati Boga dok sve ne učinite savršenim? Imam dobru vijest za vas. Već znate da je sotona lažac, a ja vam mogu i dokazati da vas je Isus očistio i učinio dostojnima stajati pred njim i vjerno mu služiti.

Kako ste učinjeni dostojnima? Kristovom žrtvom na križu dobili ste svako pravo štovati Gospodina i služiti mu.

"… tako da živite dostojno Gospodina, da mu budete ugodni u svemu: da budete plodonosni svakom vrstom dobrih djela i da napredujete u spoznaji Boga; da se, ojačani svakovrsnom snagom kako to odgovara moći njegova božanstva, osposobite za savršenu postojanost i strpljivost; da veselo zahvaljujete Ocu, koji nas učini dostojnima sudioništava u baštini svetih u svjetlu. On nas istrgnu iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo svoga ljubljenog Sina, u kome imamo otkupljenje njegovom krvi, oproštenje grijeha" (Kol 1,10-14).

Ono što grčko značenje u ovom odlomku pruža jest: "Otac nas je učinio prikladnima, dostojnima, osposobljenima u karakteru – dovoljno dobrima da budemo dionici baštine svetih u svjetlu."

Ono što je Isus učinio na križu, osposobljava vas za vječnu baštinu. A ako vas je Bog osposobio za vječni život, onda vas je učvrstio i u karakteru. Možete ostaviti službu na mjesec ili godinu dana, pa i za čitav život, pokušavajući samoga sebe osposobiti za Njega, radeći na svome karakteru i nastojeći postati dovoljno dobar da budete upotrijebljeni od Boga. Ali taj kriterij nikada ne možete postići kroz vlastiti trud.

Čak i kad biste bili u stanju zadobiti pobjedu nad svakom pogrešnom stvari koju činite, svakom pogrešnom misli koju imate, još uvijek ne biste bili osposobljeni u očima Božjim. To je nemoguće. Zašto? Jer Bog neće prihvatiti drugu pravednost osim onu njegova vlastitog Sina Isusa Krista.

Ne možete postići Kristovu pravednost radeći za nju. Jedini način da je postignete je vjerujući i pouzdajući se u Boga za nju. Sve to postiže se vjerom u ono što je Isus učinio!