TRIJUMFALNA CRKVA

Upravo sada pojavljuje se trijumfalna crkva koja izlazi iz velike kušnje vjere. Ova crkva posljednjih dana izranja iz dugačkih dana nevolja i užarenih peći.
Duh Sveti radi dovodeći svoj narod u položaj potpune slomljenosti. On ih vodi u otkrivenje slabosti u vlastitom tijelu da bi se sam pokazao jakim. Njegov narod dolazi do kraja sebe; njihova tvrdoglavost će se skršiti tako da će njihovo razmišljanje biti samo: "Neka bude tvoja volja!" Kroz sve to oni postaju potpuno ovisni o Gospodinu.

Opisuje li to i vašu situaciju? Možda ste godinama hodali s Isusom i nikada se niste suočili s testom kao što je ovaj upravo pred vama. Stvari koje dolaze na vas kao da će vas svladati, stvari u vezi s kojima jedino Bog može nešto učiniti. Sad shvaćate da vas jedino on može izvesti iz toga.

Islamisti se upravo pripremaju za posljednji džihad da "preuzmu svijet" za Alaha. Širom svijeta podižu se islamistički kampovi za obuku s porukom mržnje. Međutim, i Gospodin ima ljude na obuci, ljude koje će upotrijebiti da se suoče s gnjevom ovoga svijeta i odupru mu se. On ih obučava i oprema u svojoj blagosti i miru. Naš Bog je Bog ljubavi i on neće koristiti bombe, puške ili samoubilačke vodove, već pobjedonosne ljude koji su neustrašivi u snazi Gospodina milosti i milosrđa.

Svuda širom svijeta narod Božji prolazi kroz trpljenje, nevolju i mučenje. Siguran sam da je u žestini svih tih duhovnih i fizičkih bitaka koje se sad vode u istinskom Kristovom tijelu vječni božanski naum. "Gospodin je … milosrdan svim djelima svojim" (Ps 145,9).

Naš Gospodin sve vrijeme imao je plan. Sâm Bog sišao je i preuzeo obličje i stanje čovjeka, živeći među grešnicima. Podnio je njihovu mržnju, doživio njihovo odbijanje, suočio se s nezamislivom sramotom, ali kroz sve to, nikada nije uzvraćao.

Isus nikada nije osnovao vojsku osvetničkih džihadista, punih mržnje. Niti je koristio tjelesno oružje. Umjesto toga, rušio je utvrde svojom silnom dobrotom. Naš Gospodin imao je samo jedan ratni plan: nježnu, suosjećajnu ljubav. Doista, ljubav je upravljala svim njegovim djelima na zemlji. "Neka je hvaljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svakovrsne utjehe" (2 Kor 1,3).