NASTAVITI ŠTOVATI

Mojsije je imao narav kao mnogi od nas danas tako da je za njega bio samo jedan način da ostane u pobjedi. Neprestano je komunicirao s Gospodinom: "Tako bi Jahve razgovarao s Mojsijem licem u lice, kao što čovjek govori s prijateljem" (Izl 33,11). Vjerujem da je tajna do svetosti vrlo jednostavna: ostati blizu Isusa i nastaviti gledati u njegovo lice dok se ne postane poput slike koja se gleda.

Jedne večeri jedna me histerična žena zaustavila na ulici i izbacila očajničko priznanje: "Gospodine Wilkersone", zavapila je, "suočena sam s najmračnijim časom svoga života i ne znam kojim putem da krenem. Muž me ostavio, a sve je to moja krivnja! Iznevjerila sam Boga i obitelj. Pojma nemam što da činim?"

Bio sam potaknut da joj kažem: "Draga prijateljice, ravno ovdje na ovom uglu podigni ruke i počni štovati Gospodina. Reci mu da znaš da si pogriješila, ali da ga još uvijek ljubiš. Zatim idi kući i spusti se na koljena. Ništa od Boga ne traži, samo digni ruke i srce i štuj ga."

Ostavio sam tu gospođu stajati na ulici s rukama podignutim k nebu i sa suzama koje su joj tekle niz lice slaveći Gospodina i već kušajući pobjedu koja se vraćala u njezin život. "Ti si svet, ti stoluješ u hvalama Izraelovim" (Ps 22,3). Gospodin se nastanjuje u svome narodu koji ga štuje, a gdje je Gospodin, pobjeda dolazi.

Krist kaže: "Tko dođe k meni, sigurno ga neću izbaciti van" (Iv 6,37).

"Dođite k meni svi (krivi) koji ste umorni i opterećeni, i ja u vas okrijepiti" (Mt 11,28).

Ne bojte se neuspjeha! Usprkos neuspjeha, nastavite dolaziti. Štujte Boga dok pobjeda ne dođe! Ovo može zvučati previše jednostavno, ali put izlaza iz neuspjeha zapravo je jednostavan.