NISTE SAMI U BITKI

Brojni kršćani, uključujući pastori, kažu mi da su neprestano mučeni bivšim grijesima. Kažu: "Brate Dave, kad bi samo znao što sam jednom učinio, kako sam sagriješio, razumio bi zašto sam tako na dnu. Moj grijeh još uvijek visi nad mojom glavom i neprestano se borim s krivnjom zbog toga. Vjerujem da mi je Gospodin oprostio, da je njegova krv dostatna da pokrije moj grijeh, ali nemam mira koji dolazi od te spoznaje."

Drugi mi kažu: "Vjerujem da mi je oprošteno, ali um mi je neprestano bombardiran đavolskim mislima. To se događa svugdje, čak u crkvi, i zbog toga se osjećam tako nečist. Teško mi je vjerovati da sam čist u očima Božjim."

Ti vjernici zaboravljaju da je sotona kušao i Isusa strašnim, nečistim mislima tijekom njegova pustinjskog iskušenja. Danas đavao šalje male lisice u vaš život da mislite da nemate nade, da se Bog ljuti na vas. One uštrcavaju misli u vaš um s naumom da unište vašu vjeru u snagu Kristove krvi nad vama.

Dragi sveti, ne smijete slušati te mentalne napade. Trebate ih odbiti vapeći: "Duše Sveti, znam da si uz mene. Pomogni mi!"

Svi koji uzimaju križ i bore se u dobroj bitki vjere u neprestanoj su u borbi. Svi se mi suočavamo sa zlim mislima – mislima koje dolaze zbog naše prošlosti, zbog osjećaja odbijanja ili jednostavno jer živimo u pokvarenom, senzualnom vremenu. Ali kad primjenjujemo Kristovu krv na tim korijenima sumnje, ona dopire do svake stanice našeg bića, uključujući uma, i potpuno nas čisti. A to donosi slobodu i pravo veselje.

U svojoj borbi niste sami. On vam je poslao Duha Svetog koji zna kako se pozabaviti s neprijateljem i osloboditi vas iz svakog ropstva. On je tihi glasić koji će vas voditi i dati vam snagu da prođete kroz sve svoje bitke.

Molite sa mnom: "Duše Sveti, želim rasti u duhovnoj plodnosti. Želim biti oslobođen svakog licemjerstva i želim blagost, strpljivost i ljubav. Znam da me još uvijek ljubiš usprkos mom nedostatku svega toga. Dakle, stoj uz mene i pomogni mi! Amen."