TRIJUMFALNA CRKVA

Sad se iz velikih kušnji vjere diže trijumfalna Crkva.

 

Ova Crkva posljednjih dana izlazi iz užarenih peći i dugotrajnih nevolja. Dakle, pitam vas, što Bog planira učiniti?

 

Ono što ja vidim da se događa jest da je Duh Sveti na djelu dovodeći ljude do krajnje slomljenosti. On ih vodi do otkrivenja slabosti u njihovom vlastitom tijelu da bi im se sâm pokazao jakim. Vidim da on dovodi svoj narod do kraja njihovih snaga, lomeći njihovu nepopustljivu volju dok stav njihova uma ne postane samo: "Neka bude njegova volja! " Vidim da on odvodi svoje ljubljene na tako teška mjesta kušnje da ih jedino čudo može izbaviti. Kroz sve to, oni postaju za sve potpuno ovisni o Gospodinu.

 

Opisuje li to i vašu situaciju? Možda godinama hodate s Isusom i nikada se niste suočili s testom kao ovim koji je upravo pred vama. Dolaze vam stvari koje se čine nesavladive, stvari u vezi s kojima jedino Bog može nešto učiniti. I shvaćate da vas jedino on može kroz tog provesti.

 

Upravo sada, islamisti se pripremaju za konačan džihad da "preuzmu svijet" za Alaha. Islamski kampovi za obuku podižu se širom svijeta, s porukom mržnje obilježenom nemilosrdnim obezglavljenjima.

 

Međutim, i Gospodin ima ljude koje obučava, ljude koje će upotrijebiti da smiruju gnjev ovoga svijeta. Kako će to postići? Vježba ih i oprema u svojoj dobroti i miru. Naš Bog je Bog ljubavi i on neće koristiti bombe, puške ili samoubilačke vodove, već pobjedonosne ljude koji su neustrašivi u Gospodinu milosrđa.

 

Svuda širom svijeta narod Božji prolazi kroz trpljenje, nevolje i muke više nego ikada u čitavom svom životu. U vezi s tim sam siguran: postoji božanski, vječni naum u žestini tih duhovnih i fizičkih borbi koje se sad podnose u istinskom Kristovom tijelu. "Gospodin je … milosrdan svim djelima svojim" (Ps 145,9).