RADUJTE SE I BUDITE SRETNI U GOSPODINU!

Nedavno sam molio s jednom dragom sestrom u Gospodinu koja umire od raka. Mnoge je tjedne bila u velikim bolovima. Ali kakvo je ona divno svjedočanstvo svima koji je poznaju! Tu nema prigovaranja, žalosti, ispitivanja Gospodnje veličine i vjernosti. Rekla mi je da osjeća magnetsko privlačenje prema Isusu i da je sad više "tamo s Kristom" nego ovdje na zemlji. Blagoslovila me svojom radosnom nadom i počinkom u Gospodinu.

 

Jednom sam čuo jednoga vrlo pravednog pastira kako kaže: "Želim završiti svoje djelo i otići odavde." Netko tko ga je čuo mislio je da nije zahvalan za dar života. Ali apostol Pavao izjavljuje istu stvar. Pavlova je neprestana želja bila da bude s Gospodinom. I, ljubljeni, tako je i moja. Gotovo svakoga dana kažem Isusu: "Volim svoju obitelj i zahvalan sam ti za život. Ali ovdje nema ničega što zadovoljava – ni obitelj, ni kuća, ni zemlja, ni bogatstvo. Ništa ovdje ne može ispuniti moju potrebu. Ovaj svijet samo je kao fatamorgana. Čeznem biti s tobom, Gospodine, u konačnoj stvarnosti."

 

Priznajem vam, jedna je stvar koje se bojim više od ičega u svom životu: grijeha gramzljivosti. Kakav je to užasan grijeh – ljubav za stvari ovoga svijeta, požuda za više i za boljim materijalnim imetkom.

 

Gramzljivost je zarobila srca mnogih kršćana. Ljudi kao da ne mogu dovoljno steći, a dug im se nagomilava. Misle da prosperitet naše nacije nikada neće završiti. Amerikanci su poludjeli za stjecanjem. Sada smo u razdoblju ekstravagantnog trošenja, što zbunjuje stručnjake.

 

Isus nas je upozorio da se ne držimo čvrsto stvari ovoga svijeta. Njemu moramo zahvaliti za blagoslove te velikodušno davati za potrebe siromaha. I nikada ne smijemo dopustiti da išta od ovoga svijeta ukrade naše srce. Trebamo biti voljni sve to izgubiti, a ipak se radovati u njegovoj vjernosti.

 

Bog ne želi da osjećamo krivnju za njegove blagoslove nad nama sve dok ih sve ne trošimo samo na sebe i našu obitelj i ne držimo ih sve na dohvat svoje ruke. Neka čežnja vašega srca ne bude za stvari ovoga svijeta, nego da budete u Isusovoj nazočnosti – konačnoj stvarnosti.