MILOST VAM I MIR OD BOGA, NAŠEGA OCA!

"Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti" (Fil 4,6).

 

Vjerujem da je molitva povezana s vjerom odgovor na sve. Pavao ovdje kaže "u svemu" – što znači: "Molite u vezi sa svime. I zahvaljujte što će vam vaše prošnje biti uslišane i odgovorene." Da molimo, rečeno nam je kao prva opcija, ne nakon što smo uzaludno pokušavali sve drugo. "Tražite najprije kraljevstvo Božje" (Mt 6,33).

 

Toliko je kršćana danas pod sotonskim tlačenjem. Domovi su im u nemiru; preuzeli su ih strah i krivnja; suočavaju se s nevoljama na svim stranama. Nesavladivi su problemi o kojima naša služba čita u pismima kršćana.                                 

 

Ali da budemo iskreni, tako se malo vjernika, suočenih s nevoljama, okreće Gospodinu u žarkoj molitvi. Malo ih je danas koji svakodnevno imaju kvalitetno vrijeme nasamo s Bogom u molitvi. Prečesto se u njih uvlači očaj jer ne odlaze u tajnu klijet da olakšaju svoje duše i isplaču svoje žalosti Gospodinu. Umjesto toga, oni pričaju svoje probleme svim prijateljima, pastorima i savjetnicima, a zanemaruju Gospodina koji čeka da bude s njima nasamo. Molitva nam je kao posljednje utočište.

 

Može li Bog na jednak način biti ožalošćen ovom generacijom kao što je bio s Izraelom? Za njih je rekao: "Narod moj mene zaboravi, bezbroj je tomu već dana" (Jer 2,32).

 

Bogu je milo kad prije svega trčimo k njemu, kad stvaramo posebno vrijeme da budemo nasamo s njim izlijevajući mu svoje najdublje osjećaje i polažući pred njega naše prošnje. Nemamo pravo reći da ljubimo Gospodina ako redovito ne provodimo vrijeme s njim. On će uslišati vaše molitve i odgovoriti na njih. Ali on vas treba nasamo da vam u tihom trenutku može govoriti.

 

Kad svakodnevno odlazim u Gospodnju Svetinju nad svetinjama, moja stalna prošnja je da mi Duh Sveti otvori Riječ Božju da mogu biti njegov istinski prorok. Pouzdajem se u njega da će moje poruke poučiti i osvjedočiti Kristovo tijelo te potaći vjernike na pravednost.

 

Nađite kvalitetno vrijeme za njega pouzdajući se u njega za svoje prošnje.