GOSPODIN JE MILOSTIV I DOBAR ONIMA KOJI SE UZDAJU U NJEGA!

Dok sam molio u vezi s ovom porukom, Duh Sveti mi je tiho rekao: "NETKO TKO BUDE OVO ČITAO U POTREBI JE ZA OHRABRENJEM. NETKO TREBA BITI OKRIJEPLJEN I IZBAVLJEN OD MENTALNE I PSIHIČKE BOLI I SMETENOSTI. NETKO TREBA POSEBNU RIJEČ NADE ČAK I DOK BUDE OVO ČITAO."

 

Jeste li vi taj netko? Mislim na nekoga tko se suočava s nevoljom na svim stranama. Netko je gotovo svladan strahom iznutra i borbama izvana. Ta osoba najvjerojatnije nema nikoga s kime bi razgovarala i tko bi je potpuno razumio, nikoga od povjerenja u ovome strašnom trenutku kušnje.

 

Znam u svom duhu da Bog upravo sada koristi moju olovku da donesem riječi nade i osvježenja nekome tko je gotovo na kraju strpljenja i podnošenja. Molim vas, čujte riječ Gospodnju dok vam ovo pišem pod pomazanjem Duha Svetoga. Bog je čuo vaš vapaj i sljedeće riječi iz njegova su dobrog srca:

 

U vrijeme vaše slabosti i nevolje, sotona pokušava u vaš um usaditi laž. On će vas pokušati uvjeriti da Bog nije s vama. Ako povjerujete toj laži, nikada nećete moći izbjeći sotonsku zamku.

 

Ako se smirite pred Gospodinom i prizovete ga u tajnoj molitvi, Duh Sveti će vam jasno reći: Bog je s tobom. On vas nije ostavio. On vas vidi i zna što podnosite. Isus je rekao: "Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta" (Mt 28,20).

 

Ljubljeni ste – i potrebni. Sotona je lažac i nada se da ćete, vjerujući da ste sami u svojoj bitki, podleći očaju. Ne, niste sami – nikada. Bog ima nekoga tko u vrijeme vaše potrebe moli za vas.

 

Izići ćete iz svoje kušnje kao pobjednik. Ali morate vjerovati da je Bog čuo vaš vapaj. Samo se oslonite na Gospodina. Kad bi vam on mogao pokazati sve dobre stvari pred vama, radovali biste od sreće.

 

Na kraju, čujte srce Božje kroz njegovu čistu Riječ:

 

"Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se, i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim" (Jer 29,11-13).