BOG VAS SILNO BLAGOSLOVIO!

Kad sam sjeo da zapišem ovu poruku, Duh Sveti me potakao da poučim i ohrabrim sve čitatelje. Doista vjerujem da je sljedeća riječ od Gospodina i molim se da budete njome izgrađeni u svojoj vjeri. Evo što vjerujem da me Duh Sveti vodi da podijelim s vama:

 

  1. Prva riječ je za one koji su zarobljeni lakozavodljivim grijehom, požudom ili navikom. Osjećate se poraženi, pokvareni, bespomoćni. Sotona vam je rekao da ste zli i da se Bog okrenuo od vas.

Podsjećam vas na ono što je Bog rekao skupini Izraelaca koji su odlazili u babilonsko sužanjstvo kao rezultat svojih prošlih grijeha. Iako su bili pod stegom za svoje grijehe, Bog ih je nazvao "dobrim smokvama". Zatim im je obećao: "Kao na ove dobre smokve, tako ću milostivo pogledati na sužnje judejske … Ponovno ću ih podići i neću ih više uništiti; opet ću ih posaditi i neću ih više iščupati. I dat ću im srce da me poznaju da sam ja …  Bog njihov, jer će se oni svim srcem svojim opet k meni obratiti" (Jer 24,4-7).

 

Sve što vam je potrebno jest sveta žalost, želja da budete oslobođeni i čežnja za njim. On vas neće ostaviti. On će vas nadnaravno promijeniti i izbaviti!

 

  1. Imam riječ i za one koji osjećaju da su izgubili vodstvo. U vezi s brojnim stvarima u vašem životu osjećate se zbunjeni. Nemate nikoga kome biste se okrenuli, a pojavljuju se neke stvari koje kao da su van kontrole. Duboko se u svom srcu pitate jeste li pod nekom stegom ili kaznom od Boga.

Molim vas, primite ovu riječ od Duha Svetoga: "Znam, Jahve, da put čovjeka nije u njegovoj vlasti, da čovjek koji hodi ne može upravljati korake svoje. Kazni me, Jahve, ali po pravici, ne u gnjevu, da nas ne zatreš" (Jer 10,23-24).

 

Gospodin neće dopustiti da budete oboreni očajem ili beznađem. On neće ništa dopustiti u vaš život da vas odvede krivo ili da vas zbuni. On će činiti što je najbolje za vas, ali nikada u gnjevu. Bog nije ljut na vas. Date li mu svoju vjeru, bez obzira kako slabu, on će vas voditi. Pouzdajte se u njegovu ljubav.

 

Ovo je riječ za koju znam da me Duh Sveti potakao da vam je pošaljem. Neka vas ona ohrabri i pomogne vam.