OČEKUJTE!

Dok sam bio u molitvi, Duh Sveti je govorio mom srcu o četiri očekivanja za koja bi se narod Božji trebao uzdati u njega da će se ostvariti. Ta očekivanja bazirana su na apsolutnim obećanjima koja nam je Gospodin dao. Naš Bog daje obećanja i drži ih.

 

1.     OČEKUJTE DA ĆETE BITI NAGRAĐENI DOK REVNO TRAŽITE GOSPODINA. "Bog nagrađuje one koji ga traže" (Heb 11,6).

 

U vjeri možete tražiti znak od Gospodina da ohrabri i oživi vaše povjerenje. Bog uvijek dolazi na vrijeme i zna da vam je potrebna zraka nade i radosne vijesti u vrijeme vašega testiranja. Očekujte da će održati svoje obećanje i nagraditi vas kad ste u najvećoj potrebi. Bog ne može lagati – rekao je da nagrađuje one koji ga revno traže – dakle, tražite ga svakodnevno. I doista vjerujte da će ovo biti vaše razdoblje velikoga duhovnog blagoslova.

 

2.     OČEKUJTE DA ĆETE VIDJETI DOKAZ POSTUPNOG ČUDA U SVOME ŽIVOTU. "Bogu je sve moguće" (Mk 10,27).

 

Pisao sam već o trenutačnim i postupnim čudima. Postupna čuda započinju na tihe, nevidljive načine i malo po malo se otkrivaju, odjednom jedna mala milost. Vi ste sad u takvom čudu. Očekujte da ćete vidjeti kako Bog radi na tajanstvene načine, nevidljive ljudskom oku. Ovo bi trebalo biti razdoblje kad možete reći: "Ne znam kako će se ovo ostvariti – ne vidim da se sad mnogo događa – ali vjerujem da je Bog pokrenuo odgovor na moje molitve onoga istog trenutka kad sam prvi put tražio."

 

3.     OČEKUTE DA ĆETE UĆI U BOŽJE OBEĆANO MJESTO ODMORA. "Prema tome, preostaje narodu Božjemu … počinak … žurimo se dakle ući u … počinak" (Heb 4,9.11).

 

Za mnoge vjernike prošla je godina bila jedna od najstresnijih. Bila je to godina nevjerojatnih katastrofa, problema i kušnji. Sad Gospodin želi da se uzdate u njega da će vas uvesti u obećani počinak. Bog nikada nije htio da njegova djeca žive u strahu i očaju. Potrebna nam je djetinja vjera, pouzdanje u njega uoči straha i nevolje. Sad je vrijeme da se sve položi na Isusa.

4.     OČEKUJTE DA ĆE DUH SVETI UVIJEK BITI U "SVOME HRAMU". "Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga" (1 Kor 6,19). 

 

Duh Sveti stanuje u srcu svakog vjernika. On je sveprisutan širom svijeta i svemira. Ja se svakoga novog dana suočavam s potvrdom da je on ovdje u svom hramu da me tješi i vodi, hrabri i pomazuje te da mi otkriva slavu Isusa Krista uvijek sve većim otkrivenjima. On želi da očekujete da će vam očitovati svoju nazočnost svakog dana sve više.

 

Vjerujte ovim obećanjima. Stavite ruku na ova četiri očekivanja i vidjet ćete čudesne stvari u ovom razdoblju svoga života.