SNAGA MILOSRĐA

Milosrđe Božje ima nevjerojatnu snagu izbavljenja. Njegovo milosrđe raskinulo je lance svih ovisnosti, premjestilo mnoge iz sotonina kraljevstva u Kristovo kraljevstvo.
S milijunima drogiranima širom svijeta, bilo je vrijeme kad je sotona mislio da je nadvladao. Doista, širom svijeta širila se riječ da kad vas sotona jednom sveže, beznadno ste svezani zauvijek.
Ali u svakoj generaciji Bog šalje svoga Duha Svetog na putove i među ograde.
  • Njegovo milosrđe odlazi ravno u srce sotonina teritorija: u siromašne gradske četvrti, u kuće drogiranja, na krovove gdje ovisnici ukočeni leže .
  • Njegovo milosrđe je zasjalo na najslabije, od droge najrazorenije i na one koje je društvo odbacilo kao beznadno izgubljene.
NE ZAUVIJEK BEZNADNI
Prvi ovisnik o heroinu koji je bio spašen i izbavljen kroz službu Teen Challengea bio je Sonny Arguinzoni. Sonny sad služi kao biskup više od 600 crkava širom svijeta, crkava koje tvore bivši ovisnici. Nicky Cruz, bivši poznati kriminalac i diplomant Teen Challengea, propovijeda evanđelje milosrđa milijunima širom svijeta, s mnogima koji su oslobođeni i izbavljeni.
NE VIŠE ODBAČENI
Čitav bi se svijet trebao dići i zahvaliti Bogu za njegovo spasonosno izbavljenje, za obnovu onih koji su jednom bili izgubljeni i odbačeni od čovječanstva.
I na kraju, društvo bi trebalo zahvaliti Bogu za spasenje pijanih očeva i ponovno sjedinjenje s njihovim ženama i djecom.
"Milosrdan i milostiv je Jahve, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv" (Ps 103,8).