MOLITVA PROBOJA

Isus je u Getsemaniju molio "molitvu proboja".

Na Kristovu molitvu proboja mislim kao na "krajnju molitvu". Pod krajnjim mislim na kraj niza. Do ove točke sve se pokušalo i ovo je bila krajnja ili konačna molitva, molitva koja će pokrenuti gore i potresti pakao. Ta molitva je jednostavno bila ovo: "Ali neka ne bude moja, nego tvoja volja" (Mt 26,39).

Isus se diže iz vruće prošnje i u biti kaže: "Molio sam, plakao, postio, učinio sve. Sad, Oče, istovarujem svoju dušu tebi u potpunom pouzdanju. Neka bude tvoja volja."

Jeste li ikada predstavili tu "krajnju molitvu" Gospodinu nad nekom situacijom?
  • Molio sam, postio i posredovao nad ovom stvari.
  • Molio sam, kucao, tražio i vjerovao.
  • Međutim, ono što se sad događa nije ono što ja želim.
  • Mislim da se ne mogu nositi s time.
​MJESTO POČINKA

Zatim dodajete: "Ali ti si Svevišnji Bog i ja sve bacam u tvoje ruke. Sad, Oče, učini što želiš učiniti; učini to kad hoćeš. Počivam u tvojim obećanjima za mene."

To je počinak koji ostaje za Božji narod danas, počinak o kojem je riječ u Hebrejima 4. To znači doći u blagoslovljeno obećanje Novoga saveza u kojem nam Bog izjavljuje: "Ja ću ti biti Otac, a ti ćeš biti moje dijete."

Ljubljeni, dok ne molite tu krajnju molitvu, ne možete pomaći goru. Ali kad to učinite, Bog će otvoriti vaše oči na nešto zadivljujuće i više nećete promašiti odgovor na molitvu kad on dođe.